Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacili nagađanja

Antunović i Jelušić: Nismo ničiji igrači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Željka Antunović i Ivo Jelušić danas su odbacili nagađanja da ih je netko ponukao na podnošenje kandidatura za čelno mjesto najjače SDP-ove organizacije, one zagrebačke, te oboje poručili da nisu ‘ničiji igrači’, nego da su se na kandidature odlučili sami kako bi dodatno osnažili zagrebački SDP.

‘Ja nisam ničiji igrač, sve odluke donosila sam, donosim i donosit ću potpuno samostalno’, izjavila je novinarima Antunović, članica Predsjedništva SDP-a, upitana za komentar nagađanja dijela medija da je njezina kandidatura u zadnji trenutak zapravo rezultat dogovora sa sadašnjim prvim zagrebačkim SDP-ovcem Milanom Bandićem, a protiv čelnika stranke Zorana Milanovića. Bandić je ranije podnio kandidaturu za još jedan mandat na čelu zagrebačkog SDP-a, nedugo potom kandidirao se i saborski zastupnik Davor Bernardić, a prije nekoliko dana, netom prije isteka roka za podnošenje kandidatura, i Antunović te zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na uhićenje Reakcije: Znali su gdje je, uhićenje je rezultat dogovora Slika nije dostupna U utrci Antunović i Bandić Četiri kandidature za čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a

‘Gradski SDP moja je organizacija. Nisam ničiji pijun, nikada se nisam odmakla od te organizacije’, kazala je Antunović nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a, a upitana je li ju Bandić nagovorio na kandidaturu, odgovorila je da se s njim uopće nije ni čula. Na pitanje stvara li joj neugodu to što je povezuju s Bandićem, odgovorila je: ‘Trebalo bi biti neugodno onima koji me s tim povezuju bez ikakvih argumenata i osnova’.  ‘U razgovoru s predsjednikom stranke upozorila sam ga na negativne konotacije koje će se dogoditi zbog nedosljednosti u postupanju u zadnjih nekoliko dana unutar SDP-a kada su u pitanju lokalni stranački izbori. Ako tako pišu mediji, onda je očito da sam bila u pravu’, kazala je.

>> Četiri kandidature za čelnog čovjeka zagrebačkog SDP-a

Antunović je kazala kako je poduprla odluku vodstva stranke da se odgode unutarstranački izbori do završetka izbora. Ne slaže se da u stranci ima sukoba, samo različitih mišljenja, te da postoji dovoljno prostora da se te različite ideje raščiste bez i najmanjih sukoba. Upitana nije li SDP-ov imperativ u ovom trenutku raščišćavanje sukoba na relaciji Milanović-Bandić, odgovorila je: ‘Ono što nazivate sukob Milanović-Bandić ja ne želim komentirati, jer se moje ime tu ne spominje i morat ćete njih pitati’. Antunović je naglasila da daje bezrezervnu potporu Ivi Josipoviću kao stranačkom kandidatu za predsjednika države, a na upit je li se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a kandidirala da pobijedi Bandića, odgovorila je da je kandidaturu podnijela kako bi osigurala nužno zajedništvo u toj gradskoj organizaciji, te da SDP i dalje, najmanje još deset godina, upravlja glavnim gradom.

I Jelušić je ustvrdio da se na kandidaturu odlučio sam, da ga nitko, ni Milanović niti Bandić, na to nije nagovorio, napominjući da je jedan od osnivača zagrebačkog SDP-a, da se ‘popeo’ do zamjenika predsjednika te organizacije i dogradonačelnika, te da je ‘logično da nakon toga budem i predsjednik’. Upitan zašto, nakon gotovo 20 godina suradnje s Bandićem, misli da zagrebačku organizaciju može voditi bolje od njega, odgovorio je: ‘Nisam rekao da mogu bolje voditi organizaciju, ali drugačije da’. ‘Hoću li bolje, to će procijeniti članovi Gradske organizacije’, rekao je Jelušić. Istaknuo je da kandidatura Željke Antunović ništa ne mijenja na odluci da se kandidira, da nije ni očekivao da će biti jedini kandidat, te da samo očekuje korektnu izbornu utakmicu. ‘U ovom je času najbitnije da pobijedi naš kandidat za predsjednika države, a sve ostalo (unutarstranački izbori) odgađamo za iduću godinu’, poručio je Jelušić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene