Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za mjesto predsjednika zagrebačke gradske organizacije SDP-a predane su četiri kandidature - Milana Bandića, Davora Bernardića, te Željke Antunović i Ive Jelušića.


Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić nakon obilježavanja 90. obljetnice zagrebačkog Agronomskog fakulteta rekao je da su istaknute četiri kandidature - Milana Bandića, Davora Bernardića, Željke Antunović, te njegova. Dodao je da je uvjeren u svoju pobjedu. U kratkom telefonskom razgovoru svoju je kandidaturu potvrdila i saborska zastupnica i članica Predsjedništva SDP-a Željka Antunović. Sadašnji predsjednik Gradske organizacije SDP-a i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić kandidaturu su podnijeli prije nekoliko dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Bernardić: Milanović se nije miješao u izbore Slika nije dostupna Zagrebački SDP odgodio unutarstranačke izbore

>> 'Sukob s Komadinom je provokacija s naslovnica'

Inače, čelnik SDP-a Zoran Milanović izvijestio je u srijedu, nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, da će na sutrašnjoj sjednici Glavnom odboru stranke predložiti da se sve lokalne SDP-ove konvencije zamrznu, odnosno obustave do okončanja drugog kruga predsjedničkih izbora, kako bi se stranka usredotočila samo na kampanju predsjedničkog kandidata Ive Josipovića. Na sjednicu u srijedu nije došao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, o kojem javnost nagađa da će se kandidirati na predsjedničkim izborima. Milanović je nakon sjednice Predsjedništva istaknuo kako se predsjednički izbori i unutarstranački izbori dva važna posla koja se vremenski preklapaju, pa su odlučili da prioritet stranke budu predsjednički izbori. (Hina)