Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader izjavio je u Banja Luci da je Republika Hrvatska zainteresirana za gradnju autoceste između Splita i Banje Luke te da će o tome razgovarati s vlastima Republike Srpske tijekom dvodnevnog posjeta tome gradu.


'Izgradnja autoceste je naš interes kako bi se veze prema splitskoj luci koja gravitira cijelim ovim banjalučkim područjem što više ostvarile i to će biti tema razgovora s resornim ministrima u Republici Srpskoj', rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

Pojasnio je da je Institut graditeljstva Hrvatske izradio idejno rješenje za autocestu koja bi povezala Dalmaciju s tim dijelom Bosne i Hercegovine. 

Vlasti RS-a su u svojim planovima postavile autocestu kroz zapadni dio Bosne jednim od strateških prioriteta.

Splitsko-dalmatinski župan nalazi se u dvodnevnom posjetu Banjoj Luci na poziv tamošnjeg biskupa Franje Komarice. (Hina)

Vezani članci Podstrana kraj Splita - nema vodovod! - 3 Izgradili vile s bazenima, no postoji jedan problem - nema vodovoda. Oni ulažu u turizam, a političari desetljećima samo obećavaju Naplatne kućice, ilustracija Dobre vijesti za vozače! I ove godine bez sezonskog povećanja cestarina na autocestama HAC-a