Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori s vlastima Republike Srpske

Ante Sanader: Naš interes je autocesta od Splita do Banje Luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader izjavio je u Banja Luci da je Republika Hrvatska zainteresirana za gradnju autoceste između Splita i Banje Luke te da će o tome razgovarati s vlastima Republike Srpske tijekom dvodnevnog posjeta tome gradu.

'Izgradnja autoceste je naš interes kako bi se veze prema splitskoj luci koja gravitira cijelim ovim banjalučkim područjem što više ostvarile i to će biti tema razgovora s resornim ministrima u Republici Srpskoj', rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

Pojasnio je da je Institut graditeljstva Hrvatske izradio idejno rješenje za autocestu koja bi povezala Dalmaciju s tim dijelom Bosne i Hercegovine. 

Vlasti RS-a su u svojim planovima postavile autocestu kroz zapadni dio Bosne jednim od strateških prioriteta.

Splitsko-dalmatinski župan nalazi se u dvodnevnom posjetu Banjoj Luci na poziv tamošnjeg biskupa Franje Komarice. (Hina)

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene