Ante Ramljak (Foto: Pixell)
Ante Ramljak (Foto: Pixell)

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH na konferenciji za medije nakon sastanka s dobavljačima u Sarajevu.


Ante Ramljak kazao je da su plan prezentirali dobavljačima te da su ga oni "jako dobro prihvatili".

"Mercator će preuzeti nazad svoja 83 dućana koji su bili u najmu i vlasništvu prije spajanja s Konzumom, kojemu ostaju njegovi dućani. Radi se o razdavajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine. Analize u ovih mjesec dana pokazale su da je to najbolja solucija i da imamo dva različita formata u BiH. Danas je to i detaljno financijski prezentirano dobavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će im dugovi biti vraćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje", kazao je Ramljak, a javlja N1.

Nije želio izlaziti s brojkama koliko bi se nerentabilnih trgovina Konzuma a koliko Mercatora moglo zatvoriti, no restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja neophodno je, naglasio je.

"Nije nužno da se to odnosi na zatvaranje i otpuštanja. Radit ćemo na tome da ljude koji rade prebacimo. Što se tiče rentabilnosti, s brojkama ćemo izaći za nekoliko mjeseci. U izradi je cijelo održivo poslovanje Konzuma. Poslati bih htio poruku javnosti, a pogotovo zaposlenicima –neće biti naglog otpuštanja ljudi jer za to nema potrebe u ovom trenutku. Imamo drugu situaciju – da u nekim dućanima imamo i manjak ljudi, tako da ćemo do optimalne brojke doći preslagivanjem zaposlenika", kazao je Ramljak dodavši da bi razdvajanje trebalo biti gotovo do 1. rujna.