Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Restrukturiranje

Povjerenik Ramljak poslao važnu poruku javnosti i zaposlenicima Konzuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH na konferenciji za medije nakon sastanka s dobavljačima u Sarajevu.

Ante Ramljak kazao je da su plan prezentirali dobavljačima te da su ga oni "jako dobro prihvatili".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neprijavljena kupnja Samo milijun eura: Slovenski sud drastično smanjio kaznu Agrokoru Slika nije dostupna Izvanredna uprava podnijela žalbu Sud mora u roku od dva dana donijeti odluku o dionicama koje je Slovenija oduzela Agrokoru

"Mercator će preuzeti nazad svoja 83 dućana koji su bili u najmu i vlasništvu prije spajanja s Konzumom, kojemu ostaju njegovi dućani. Radi se o razdavajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine. Analize u ovih mjesec dana pokazale su da je to najbolja solucija i da imamo dva različita formata u BiH. Danas je to i detaljno financijski prezentirano dobavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će im dugovi biti vraćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje", kazao je Ramljak, a javlja N1.

Nije želio izlaziti s brojkama koliko bi se nerentabilnih trgovina Konzuma a koliko Mercatora moglo zatvoriti, no restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja neophodno je, naglasio je.

"Nije nužno da se to odnosi na zatvaranje i otpuštanja. Radit ćemo na tome da ljude koji rade prebacimo. Što se tiče rentabilnosti, s brojkama ćemo izaći za nekoliko mjeseci. U izradi je cijelo održivo poslovanje Konzuma. Poslati bih htio poruku javnosti, a pogotovo zaposlenicima –neće biti naglog otpuštanja ljudi jer za to nema potrebe u ovom trenutku. Imamo drugu situaciju – da u nekim dućanima imamo i manjak ljudi, tako da ćemo do optimalne brojke doći preslagivanjem zaposlenika", kazao je Ramljak dodavši da bi razdvajanje trebalo biti gotovo do 1. rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene