Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka predsjedništva stranke

Anto Đapić izbačen iz HSP-a: 'Zaprepašten sam, moram skupiti dojmove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Anto Đapić prije nekoliko dana najavio svoj povratak u politiku, predsjedništvo HSP-a ga je izbacilo iz stranke. On kaže da ga je odluka zaprepastila.

Takva je odluka donesena na sjednici predsjedništva i drugih dužnosnika HSP-a u Sisku, a potvrdio ju je i predsjednik stranke Danijel Srb.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Slika nije dostupna 'Doći će do nereda' Đapić: Ne prihvaćam isključenje iz HSP-a! Tražim hitni saziv Sabora stranke!

>> Đapić '90 posto spreman' kandidirati se za gradonačelnika Osijeka

Dugogodišnji predsjednik, a do danas i počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je svojevremeno već bio gradonačelnik Osijeka, nedavno je objavio kako ozbiljno razmatra ponovnu kandidaturu za tu funkciju.

'Nakon prošlih parlamentarnih izbora je bilo dogovoreno da se Đapić više neće politički aktivirati, ali je on i nadalje stranku koristio za svoje političke ambicije', kazao je Srb na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva.

'Mi ne želimo više biti taoci nečijih osobnih interesa, zbog kojih je veliki broj članova napustio našu stranku. Nećemo dopustiti ostvarenje interesa pojedinaca', poručio je Srb.

Kazao je i kako stranka želi na političkoj sceni ponovno zauzeti mjesto koje joj pripada. 'Vjerujem da ćemo to dokazati već na lokalnim izborima na koje izlazimo samostalno. Moguć je i proces ujedinjavanja pravaških stranaka, te povratak onih članova koji su napustili našu stranku. Sada više ne postoje razlozi zbog kojih su otišli iz stranke', rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Za odluku o isključenju počasnog predsjednika, jednoglasno se izjasnilo devet članova Predsjedništva HSP-a.

Đapić: Zaprepašten sam, skupljam dojmove

'Zaprepašten sam informacijom koja je do mene došla, da je napravljen neki navodni sastanak o kojem ja kao počasni predsjednik i velik dio vodstva stranke nije imao pojma. Ali, kako imam manjak informacija, prvo moram skupiti dojmove i dobiti informacije o čemu se točno radi. Nakon toga ću poduzeti korake koje sam mislio. To me neće omesti u ponovnom angažmanu u politici', rekao je Đapić, reagirajući na izbacivanje.

Kaže da je 'isključen naprečac, nestatutarno' jer je i on član predsjedništva te da ga može isključiti samo Sabor stranke te da nije vjerovao u vijest o isključenju. Tvrdi kako je pomogao predsjedniku HSP-a Danielu Srbu da dođe na tu dužnost, a na sebe je preuzeo odgovornost za poraz na prošlim parlamentarnim izborima.

Istaknuo je kako mu je ipak 'jasno o čemu se radi', dodajući da je to zbog njegova 'oštra protivljenja koaliciji s HDSSB-om, dok je Srb za tu koaliciju'. Po njegovim riječima, protivio se i koaliciji s Ružom Tomašić, 'čija je stranka surogat HDZ-a'.

'Očito u HSP-u ima ljudi koji su za suradnju s HDSSB-om ili HDZ-om jer pod svaku cijenu žele politički preživjeti', rekao je, istaknuvši kako se neće previše opterećivati odnosima u stranci jer je HSP-u 'posvetio život i ako nekome smeta, svoj će politički pravac tražiti na drugi način'. Ponovio je kako je inzistirao na tome da, ako se uključi u izbornu utakmicu na lokalnim izborima, što je nedavno i najavio, to podrazumijeva da stranka na izbore ide isključivo samostalno.

Kad na mene izvuku mač, ja mačem odgovaram

Izrazio je razočaranost što je predsjednik HSP-a Daniel Srb 'tako postupio' jer je tom čovjeku, kako je rekao, 'dao srce i upotrijebio sav svoj autoritet, kad je odlazio, da ga imenuju za predsjednika stranke'.

Đapić je ocijenio da je njegovo isključivanje iz stranke vezano za političku trgovinu 'kako bi se u Zadru i drugim gradovima moglo koalirati s HDZ-om, a ovdje sa HDSSB-om'. Poručio je kako to 'nije gotova priča' te da su na njega 'opet izvukli mač, a kad se na njega izvuče mač, on mačem odgovara'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene