Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPOKON SE OGLASILA

Anita Nosić: ''Kriva sam jer nisam smjela promijeniti prebivalište, ostalo je pravni nesporazum''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša načelnica Općine Lovreć Anita Nosić oglasila se prvi put nakon što je otkriveno da je uz poticaje države u Zagrebu kupila stan u kojem - ne živi.

Anita Nosić, bivša načelnica Općine Lovreć, za koju je otkriveno da je na adresi u Zagrebu kupila stan u kojem ne živi, progovorila je prvi put od tog otkrića.

Kazala je da o situaciji u kojoj se našla zna samo ono što pročita u medijima, a da ju iz Zagreba još nisu zvali. ''Što se mene tiče, problema nema, surađivat ću sa svim institucijama, dostavit ću sve potrebne podatke koji se od mene budu tražili te ću, nakon što zaprimim službenu odluku, po njoj i postupiti'', poručila je Anita Nosić.

Pročitajte i ovo Anita Nosić - 1 vratit će novac Načelnici Lovreća još uvijek nije stigao dokument kojim ona postaje bivša, razlog je tipičan za Hrvatsku

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Petrović "Anita Nosić se fino raspištoljila. Zaigrala se ona, ali netko joj je to i omogućio. Ziher netko od velikih domoljuba"

Kaže i da će iskoristiti svoje pravo da pred institucijama iznese svoju stranu priče. ''Ja kroz cijeli mandat nisam prestala prebivati u svojoj općini, a to svakako mogu i dokazati'', rekla je Nosić i dodala da smatra kako nisu ostvarene sve zakonske pretpostavke za prestanak njezina mandata.

''Nisam rekla da nisam kriva jer očito nisam smjela promijeniti prebivalište, no ja uistinu nikad nisam otišla iz Lovreća i to je lako provjerljiva činjenica. Sve ostalo je pravni nesporazum. U trenutku donošenja odluke o kupnji stana vodila sam se za pravnim savjetima, a na nadležnim tijelima je da provjere pravnu stranu cijeloga slučaja i da na temelju uvida donesu odluku, a ja ću je poštovati'', govori Nosić.

Sve je dio političkih obračuna?

Inače, prema Zakonu o lokalnim izborima, mandat načelnika prestaje u trenutku kada on promijeni adresu prebivališta. Ministarstvo uprave potvrdilo je da je mandat Anite Nosić prestao, a da će tu dužnost načelnika do idućih izboga obavljati njezin zamjenik.

Nosić kaže da u javnom pozivu na koji se prijavila, kao uvjet kupnje APN-ova stana nije bila navedena obveza promjene prebivališta. ''Ta stavka pojavljuje se tek nakon sklapanja ugovora, pri čemu sam pravno savjetovana da formalna prijava prebivališta u drugom mjestu nije u suprotnosti s obnašanjem dužnosti u općini u kojoj živim i radim cijeli život'', rekla je za Nosić za Slobodnu Dalmaciju.

''Način na koji se cijela ova priča odvija i trenutak u kojem je postala tema govori mi da je to dio neke veće priče koja nema previše veze sa mnom'', zaključila je bivša načelnica Lovreća. Dodala je da joj je iznimno žao što se i njezina obitelj ''našla u središtu političkih i medijskih obračuna''. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene