Andrija Mikulić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Andrija Mikulić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Andrija Mikulić imenovan je, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, glavnim državnim inspektorom.


Riječ je o jednoj od najmoćnijih pozicija u Hrvatskoj. Vlada je u listopadu prošle godine donijela odluku o objedinjavanju inspekcija kao jednu od reformskih mjera za učinkovitije obavljanje inspekcijskih poslova koji se sada provode u više ministarstava.

Vezani članci Branko Dukić (Foto: Screenshot/Diadora TV) Zadarski gradonačelnik poručio vijećnici: ''Sjednite malo na travicu pa si zapalite jedan mali joint i lagano dišite'' Savjetnik HDZ-a Vladimir Šeks gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV: ''Motaju se neke priče da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo''

Glavni državni inspektor upravljat će od 1. travnja s oko 1500 ljudi koji kontroliraju gotovo svaki segment gospodarstva u Hrvatskoj.

Pod njim će biti sve inspekcije, među njima i građevna, veterinarska, poljoprivredna, turistička, sanitarna inspekcija, inspekcija rada, zaštite okoliša, odnosno sve one koje su do sada bile pod drugim ministarstvima.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić rekao je nakon sjednice Vlade kako ne misli da će ovo mjesto sada biti politizirano.

Mikulić je predsjednik zagrebačkog HDZ-a, a do sada je bio na čelu Zagrebačke Gradske skupštine.

Izgorio Otvoreni ormar za siromašne: "Ne mogu prestati plakati, izgleda kao da je netko sve polio benzinom i zapalio"