Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se prijedlog premijera

Mikulić pozdravlja povratak Državnog inspektorata, ali ne otkriva hoće li on doći na njegovo čelo

Andrija Mikulić (Foto: Pixell)
Andrija Mikulić (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić pozdravio je u utorak najavu objedinjavanja sustava inspekcija u Državni inspektorat, a za sebe kao mogućeg čelnog čovjeka Inspektorata rekao je kako tog dužnosnika predlaže premijer.

"Oko samog čelnog čovjeka Državnog inspektorata, njega predlaže predsjednik Vlade gospodin Plenković na Vladi. Koji će biti njegov odabir... prepustimo to kada dođe taj trenutak premijeru, on najbolje zna", izjavio je Mikulić na konferenciji za novinare, koju je upriličio u povodu predstojeće skupštinske sjednice u četvrtak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Upitan kako tumači medijska nagađanja da će se, kada stupi na dužnost čelnika Državnog inspektorata, odreći funkcije predsjednika Gradske skupštine na kojoj bi ga zamijenio stranački kolega Drago Prgomet, odgovorio je kako je u sustavu Inspektorata, kao pomoćnik glavnog državnog odvjetnika, proveo deset lijepih godina, ali da sada vodi Skupštinu i gradski HDZ.

Korak naprijed ili natrag?

Nije odgovorio na pitanje hoće li povratak u Državni inspektorat smatrati korakom naprijed ili natrag u karijeri, odnosno hoće li to za njega biti nagrada ili kazna, ponovivši da to treba prepustiti premijeru.

Rasformiranje Državnog inspektorata ocijenio je kao jedan od uvjerljivo najlošijih poteza Vlade Zorana Milanovića jer je to, kako je rekao, dovelo do nekoordiniranosti rada inspekcijskih službi, puno skupljeg sustava "i ono što je najlošije, dobili ste nekorektan, loš odnos prema gospodarstvenicima i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj".

"Brže i efikasnije kontrole"

Kada se sustav ponovno objedini, uvjeren je, Hrvatska će imati brže i efikasnije kontrole, a sustav partnerski odnos s gospodarstvenicima i poduzetnicima te neće biti samo represivni aparat.

"Pozdravljam da se ide u objedinjavanje sustava Državnog inspektorata, odnosno inspekcijskih službi na jednom mjestu. I zbog koordinacije i zbog smanjenja troška i bolje efikasnosti", poručio je Mikulić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene