Burno na skupu HDZ-a u Splitu (Foto: Pixell)
Burno na skupu HDZ-a u Splitu (Foto: Pixell)

Andreju Plenkoviću nije smetao prosvjed navijača Hajduka.


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u srijedu izjavio kako mu nije smetalo prosvjedno okupljanje navijača nogometnog kluba Hajduk na splitskoj Rivi istodobno kada je održavan i HDZ-ov predizborni skup, rekavši kako demokracija podrazumijeva i slobodu prosvjeda.

"Mislim da je demokracija najveća vrlina koju Hrvatska ima već 26 godina a ona podrazumijeva slobodu govora, dijaloga pa i slobodu protesta. Prema tome, meni to osobno ništa nije smetalo," rekao je Plenković novinarima u srijedu kasno na večer po završetku HDZ-ova skupa na splitskoj Rivi.

Upitan je li ovo prosvjedno okupljanje navijača Hajduka na Rivi "uništilo" predizborni skup HDZ-a, Plenković je odgovorio: "Apsolutno ne."

Po Plenkovićevim riječima sve što se odnosi na sport mora u hrvatskom društvu biti gledano strateški i kvalitetno regulirano.

"Sve pozitivne propise pa tako i zakon o sportu treba provoditi," rekao je Plenković. Na opasku kako je HDZ bio protiv da HDZ-ov ministar u vladi provodi zakon o sportu usvojen u srpnju 2015., Plenković je uzvratio kako što se tiče HDZ-a on za njega odgovara otkako je izabran za presjednika stranke 17. srpnja 2016.

"Ja sam ovdje da vodim HDZ i Hrvatsku u budućnost, " dodao je.

Zamoljen da prokometira svoje navode u večerašnjem govoru na splitskoj Rivi kako je taj predizborni skup prekretnica za HDZ uoči izbora 11. rujna ove godine, Plenković je kazao kako je splitska Riva "uvijek određivala pobjednika izbora u Hrvatskoj."

"Naš skup na Rivi bio je dominantan i triujmfalan i dao nam je veliki poticaj i ja očekujem našu pobjedu 11. rujna", istaknuo je Plenković. (Hina)