Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INVESTICIJSKA RAZINA

Javio se Plenković nakon vijesti o kreditnom rejtingu Hrvatske i istaknuo prioritete: ''Ovo je poruka povjerenja i ohrabrenja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadržavanje kreditnog rejtinga na investicijskoj razini predstavlja poruku povjerenja i ohrabrenja da hrvatska Vlada očuva gospodarsku stabilnost unatoč inflaciji i posljedicama rata u Ukrajini, poručio je premijer Andrej Plenković dan nakon što je agencija Standard & Poor's potvrdila rrejting Hrvatske 'BBB-/A-3' i stabilne izglede.

"Agencija Standard & Poor's zadržala je kreditni rejting na investicijskoj razini BBB- uz stabilne izglede što je poruka povjerenja i ohrabrenja da uz mjere Vlade očuvamo gospodarsku stabilnost i stabilan rast, unatoč inflacijskim pritiscima i posljedicama rata'', napisao je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

Prioritet je, dodao je, ''i provedba Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te daljnja apsorpcija europskih sredstva za brži razvoj te energetsku i zelenu tranziciju Hrvatske. Članstvo u Eurozoni koje želimo ostvariti u 2023. stvara pretpostavke za dodatno jačanje konkurentnosti gospodarstva i podizanje kreditnog rejtinga''.

Podsjetimo, agencija Standard & Poor's potvrdila je dan ranije rejting Hrvatske 'BBB-/A-3' i stabilne izglede, izdvojivši među rizicima globalnu geopolitičku neizvjesnost zbog ruske agresije na Ukrajinu koja bi mogla utjecati na globalnu potražnju, turizam i inflaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIJESTI IZ AGENCIJE Standard & Poor's potvrdio aktualni rejting Hrvatske i stabilne izglede, ali i prepolovio prognozu rasta
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OZBILJNA ZABRINUTOST Sankcije već načele poslovne veze Zapada i Moskve: Neki jedu hamburgere, drugi plaču u skloništu, Rusija završila u ''smeću''

Stabilni izgledi signaliziraju očekivanja S&P-a da će hrvatsko gospodarstvo rasti stabilnim tempom u iduće dvije godine unatoč nepovoljnim inflatornim trendovima i makroekonomskim posljedicama rata u Ukrajini u cijeloj Europi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene