Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTAO SE S PLENKOVIĆEM

Čikotić otkrio kad će se znati nove cijene plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Čikotić, državni tajnik za energetiku, predstavio je premijeru Andreju Plenkoviću plan za buduće cijene plina, ali novinarima ih nije htio otkriti rekavši da će odluka biti donesena na Vladi.

Nove cijene plina moraju se regulirati nakon što 1. travnja na snagu stupi novi zakon. Hoće li i koliko poskupjeti plin, tema je o kojoj se u utorak navečer raspravljalo u Vladi. Na Trgu svetog Marka premijeru Andreju Plenkoviću je državni tajnik za energetiku Ante Čikotić predstavio plan za buduće cijene plina, ali ih novinarima nakon sastanka nije otkrio.

Pročitajte i ovo Stiže visok račun za spas klime - 2 izglasan paket zakona Novi klimatski zakoni mogli bi utjecati na račune za grijanje: "Građani će to brzo osjetiti na svojim džepovima" Davor Filipović Nakon Vlade Filipović najavio da cijena plina od 1. travnja neće rasti. Onima koji ga napadaju poručio: "Neka dođu!"

"Ulažemo dodatne napore kako bismo prošli kroz sve stavke strukture cijene plina i kako bismo našli prostora da građani ne osjete. Cilj je da se racionalizacija poslovanja državnih tvrtki, transportnog sustava i svih ostalih elemenata racionaliziraju u cilju smanjenja udara. Kolika će granica biti, to vam u ovom trenutku ne mogu reći, ali odluka će biti donesena na Vladi", rekao je novinarima Čikotić nakon sastanka s premijerom.

Sada sve ovisi koliku će granicu država odrediti. Mora se uzeti u obzir da je cijena energenata u zadnjih godinu dana porasla, posebice plina koji je poskupio za čak 70 posto.

Stručnjaci s kojima sam razgovarala posljednjih dana mahom su govorili da je vrlo nezahvalno prognozirati hoće li i koliko porasti cijena plina jer to ovisi o situaciji na tržištu.

U svakom slučaju u četvrtak nakon sjednice Vlade znat ćemo kakve ćemo račune dobivati za plin.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene