Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković odbacio je u četvrtak tezu da su govori na proslavi Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti u nedjelju u Kninu planirani u osam ujutro kako se ne bi suočio sa zvižducima i nezadovoljstvom građana, a potvrdio je i informaciju da će na proslavi u Kninu proletjeti tri izraelska borbena zrakoplova F16.


"Ta teza ne stoji uopće i ne znam zašto je postavljate", kazao je Plenković na konferenciji za novinare odgovarajući na novinarski upit boji li se zvižduka budući da su govori na glavnom trgu u Kninu organizirani za osam sati ujutro.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o prosvjedu poduzetnika: "Stali smo iza privatnog sektora, pružili smo ruku gospodarstvu" Andrej Plenković (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Pročitajte čestitku premijera povodom Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja

"Ove godine je došle do modifikacije, neke od braniteljskih udruga su bile sklone tome da što veći broj ljudi može biti prisutno kada se drže govori i s obzirom na procjenu temperature koja se očekuje u nedjelju u Kninu, s obzirom na iskustvo ranijih godina i s obzirom da je Sinjska alka istoga dana, odlučeno je da govori na trgu budu ujutro", rekao je Plenković.

Nakon toga slijedi program na Kninskoj tvrđavi, a potom i prelet izraelskih zrakoplova F16 iznad Knina, potvrdio je premijer informaciju koja je iscurila u medije i koja je trebala biti posebno iznenađenje.

Dodao je da koncepciju proslave Dana pobjede i dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kontinuirano godinama rade tri ministarstva, Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova, te da ni on ni predsjednik Sabora niti predsjednica Hrvatske nisu imali nikakve sugestije niti zamjerke.

Plenković je komentirao i reakcije iz Bosne i Hercegovine na izgradnju Pelješkog mosta naglasivši da je Hrvatska prijatelj Bosne i Hercegovine, kao i da se Pelješki most gradi na hrvatskom teritoriju, te da je riječ o strateškom projektu koji EU financira s 357 milijuna kuna.

"Želim BIH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stupova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta", kazao je premijer.(Hina)