Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora, kojom je odlučeno da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.


"Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu", rekao je Andrej Plenković te dodao: "Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice." 

Vezani članci Mirjana Nazor Psihologinja zgrožena izjavom premijera o femicidu u Splitu: "Sramotno! To je relativizacija problema i pranje ruku. Može se i mora više" Andrej Plenković Plenković u Saboru predstavio proračun za iduću godinu: ''Cilj je ostvariti socijalnu i zdravstvenu sigurnost''

Također je rekao da Vlada ne odustaje od kupnje Ininih dionica od mađarskog MOL-a.

Najavio je da će u utorak razgovarati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o tome kakvu su odluku donijeli i koja rješenja nude vezano uz onkološko povjerenstvo koje treba razmotriti zahtjev oko 30.000 građana koji peticijom traže kupnju lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma. (HINA)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju