Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potok u Soblincu jako onečišćen fekalijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić izjavio je da su prve analize vode potoka u Soblincu kod Sesveta pokazale da je voda tog potoka jako onečišćena fekalijama.

Makvić je rekao da je jučer i danas vodopravna inspekcija obišla više lokacija u Soblincu, a predstavnici Hrvatskih voda uzeli su uzorke vode iz tamošnjeg potoka koja je prema prvim analizama jako onečišćena fekalijama.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Također je izjavio da "prilikom inspekcijskog nadzora nije utvrđena nikakva činjenica koja bi povezivala loše stanje vode u tom potoku s nedavnim tegobama 13 učenika Osnovne škole Ivana Granđe u Soblincu".

Državni centar 112 izvijestio je jutros kako su, na zahtjev policije, radi provjere onečišćenja potoka u Soblincu kod Sesveta - iz tog potoka uzeti uzorci vode za analizu. Zahtjev policije Županijski centar 112 zaprimio je jučer oko 16,30 sati, nakon što je u sesvetsku policijsku postaju došao građanin koji je prijavio trovanje svog psa pod sumnjom da se uzrok nalazi u zagađenju potoka.

U petak, 1. veljače, 13 učenika Osnovne škole Ivana Granđe u Soblincu završilo je u Klinici za zarazne bolesti "Fran Mihaljević" i KBC-u Rebro jer su se žalili na mučninu i glavobolju. Nakon pretrage djeca su puštena kući, jer su se osjećala dobro. Liječnici Zarazne bolnice ocijenili su kako nije riječ o trovanju hranom, jer dio djece toga jutra nije doručkovao u školi. Sanitarna inspekcija pregledala je prostorije u kojima su djeca boravila i kuhinju u kojoj se pripremaju obroci, pri čemu nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

Očevid u školi obavili su policija i djelatnici epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, no ni oni nisu uočili nikakve
nepravilnosti. Ravnateljica OŠ Ivana Granđe u Soblincu,Leonida Udovičić, izjavila je novinarima da joj se dvoje djece žalilo na smrad, te da se u cijelom naselju povremeno osjeća smrad kanalizacije. Napomenula je da škola jedina u naselju ima biopročišćivač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene