Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr)

Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV komentirala je današnje žestoke kritike koje je Vladi uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.


Predsjednica je danas kritizirala Vladu poručivši kako već dvije i pol godine nema pravih rezultata.

„Kad se sjetimo što su jedan drugom govorili Mesić i Sanader i kako su se prepucavali putem medija, ovo danas zvuči kao kamilica. Dužnost je upozoravati na negativnosti u društvu. Ovdje se više radi o interpretaciji. Ne bih se složila s premijerom koji kaže da predsjednica nije u predkampanji“, kaže Petrović.

Ističe kako je Grabar-Kitarović očito svjesna da, ako želi pobijediti, mora privući biračko tijelo i lijevog i desnog centra.

„Slažem sa da je tajming specifičan. U jeku afere Agrokor svi su se podijelili. Način na koji oporba komunicira je legitiman, ali njima tercu u tome drži i dio HDZ-a“, kazala je Petrović.

Urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV poručuje kako bi voljela da Predsjednica zatraži održavanje sjednice Vlade na temu gospodarstva.

Na pitanje može li Grabar-Kitarović računati na podršku HDZ-a na sljedećim predsjedničkim izborima, Petrović podsjeća kako premijer Andrej Plenković na takva pitanja ne daje konkretan odgovor.

„Ne znam može li računati na potporu HDZ-a jer potpora kandidatu je uvijek pragmatična, donosi se interesno i hladne glave. Siguran sam da ako se Predsjednica opet kandidira, bez potpore HDZ-a teško da će dobiti izbore“, kazala je Petrović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr