Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ana Marija Getoš odbila doći na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Marija Getoš, sestra Gordane Getoš Magdić optužene za ratni zločin u slučaju "selotejp", odbila se odazvati na obavijesni razgovor u policiji nakon što ju je savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber kazneno prijavio zbog neovlaštenog snimanja i prisluškivanja.

Iako se jutros pojavila pred zgradom zagrebačke kriminalističke policije Ana Marija Getoš nije otišla na razgovor, a pred televizijskim je kamerama poderala službeni poziv.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U pratnji policije Gordana Getoš Magdić sprovedena u Remetinec Slika nije dostupna Slučaj 'selotejp' Getoš Magdić: Nisam sudjelovala u ratnim zločinima

"Ne sporim da sam tajno snimala razgovor s Faberom i sve dala u medije. No, nedopustivo je i sramotno da se sada vodi postupak protiv mene i istražuje kako je nastala snimka razgovora umjesto da se istraži sadržaj razgovora i Fabera koji nakon svega nije čak ni suspendiran", izjavila je u telefonskom razgovoru.

Ponovila je kako joj je Faber na sastanku savjetovao da svoju sestru nagovori da za ratne zločine u Osijeku optuži Branimira Glavaša u zamjenu za manju zatvorsku kaznu. Ona smatra da je savjetnik ministra unutarnjih poslova time ucjenjivao i prekršio zakon zlorabivši položaj i ovlasti.

Ustvrdila je kako niti nije bila dužna doći na obavijesni razgovor jer je u pozivu stajalo da ju se poziva radi prikupljanja informacija, a ne kao osumnjičenicu.

Zamjenik ravnatelja policije Dubravko Novak je izjavio da zakoni jednako vrijede za sve i da policija prema svima jednako postupa. 

"Pretpostavljam da će nadležna policijska uprava nakon nedolaska na razgovor postupiti u skladu sa zakonom", kazao je, no nije želio reći podrazumjeva li to i moguće privođenje Ane Marije Getoš na razgovor.

"Spremna sam snositi sve posljedice zbog neovlaštenog snimanja no tražim da policija i državno odvjetništvo istraže Fabera", kazala je Getoš, ocjenivši da je dosadašnje ponašanje policije usmjereno zataškavanju njegove odgovornosti i nezakonitosti počinjenih u istrazi protiv njezine sestre.

Istodobno s kriminalističkom obradom zbog neovlaštenog snimanja i prisluškivanja, unutar MUP-a se vodi interna istraga o eventualnoj povredi službene dužnosti Fabera. U MUP-u tvrde kako je Faber na razgovor s Ana Marijom Getoš razgovarao u slobodno vrijeme i izvan službe.

Faber je bio na čelu osječke policije koja je završila istragu o
ratnim zločinima u Osijeku 1991. i uhitila Branimira Glavaša i još
šestero optuženika u slučajevima "selotejp".

Gordana Getoš Magdić je na suđenju u tom slučaju optužila Fabera i policiju da su zlostavljanjem i ucjenama iznudili njezin iskaz u kojemu je kao nalogodavca zločina imenovala Glavaša.

Policija i MUP odbacuju te optužbe i tvrde da su svi dokazi
prikupljeni zakonito.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene