Američki sustav protuzračne obrane će danas biti dopremljen u vojarnu ''Pukovnik Mirko Vukušić'' u Zemuniku. Dolaze sa zadaćom zračne i raketne zaštite pomorskih luka i savezničkih snaga prilikom iskrcavanja u sklopu MVV ''Immediate Response 21''.

Galerija Američki sustav protuzračne obrane Patriot stiže u Zemunik 02 +0 Američki sustav protuzračne obrane Patriot stiže u Zemunik 04

Američki sustav protuzračne obrane ''Patriot'' danas će biti dopremljen u Zemunik. Sustav je iz sastava američkog 10. Zapovjedništva proturaketne i protuzračne obrane, a sudjelovat će u vježbi ''Astral Knight 21''.

''Dio je opsežne vježbe ''DEFENDER-Europe 21'' (DE21) koju Zapovjedništvo američkih kopnenih snaga za Europu i Afriku (USAREUR-AF) provodi na području Europe s ciljem izgradnje spremnosti i interoperabilnosti između SAD-a, NATO saveznika i partnerskih vojski'', rekao je bojnik David Jackson.

Cilj je pružanje zračne i raketne zaštite pomorskim lukama i savenzničkim snagama u sklobu međunarodne vojne vježbe ''Immediate Response 21''.

''Sustav protuzračne obrane ''Patriot'' po prvi puta će biti razmješten u Hrvatskoj u okviru vojnih vježbi i potvrda je partnerskog odnosa Sjedinjenih američkih država i Republike Hrvatske'', obavijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Vježba će se održavati u zračnom prostoru Italije, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Hrvatske. Svakodnevno će sudjelovati 40-ak zrakoplova, tankeri i helikopteri.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju