Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje na Pelješcu

Američki milijarder traži pomoć Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Benmosche , vodeći čovjek AIG-a, najmoćnije američke osiguravateljske kuće i njegova poslovna partnerica, ugledna pelješka vinarka Marija Mrgudić nadaju se, preko američkog veleposlanstva, susretu s hrvatskom premijerkom Kosor zbog višegodišnjeg ignoriranja njihova problema u lokalnoj zajednici.

Na to su se odlučili kao na zadnji korak u trakavici koja je započela početkom 2007, kod ishodovanja dozvola za izgradnju suvremene vinarije na Pelješcu. Naime, njihovo ulaganje u vinariju na pelješcu, u vrijednosti od 1,5 milijuna eura 'čeka' već dvije godine jer ne pristaju na reket od 50 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Foto; Pelješac; Aleksandar Gospić, HTZ OGLAS Aktivni odmor na jugu Hrvatske? Dubrovačka policija riješila veliku krađu - 4 POLICIJA OBJAVILA DETALJE Iz kuće na Pelješcu u 10 minuta isparilo gotovo dva milijuna kuna i zlato: Prijatelj obitelji s kolegama obavio ''čišćenje''

Pravi šok je Marija Mrgudić doživjela kada su joj lani u siječnju predstavnici Ureda za prostorno planiranje iz županijske ispostave Korčula i priopćili kako mora obustaviti radove jer joj dio postojeće nekretnine prelazi u drugu katastarsku česticu koja nije građevinska.

'Sve se može riješiti za 50 tisuća eura'

'Tada su mi rekli da na terenu napravimo sve što smo planirali bez obzira na takvu nesređenost u prostornim planovima, što je apsolutno pogreška izrađivača. Nisam htjela već sam krenula legalnim putem u izmjenu tih stotinjak kvadrata koji su zakočili čitav projekt. Na diskretan način u više navrata mi je poručeno kako se sve može riješiti za 50 tisuća eura. Imam svoje principe i nisam to htjela, tražila sam da mi se precizno objasni što trebam učinit kako bih nastavila sa projektom. Ni na požurnicu koju sam poslala nakon tri mjeseca u nadležne urede od Korčule, Županije do Ministarstva nitko nije odgovorio. Što ću vam reći', ispričala je za Slobodnu partnerica moćnog američkog milijardera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene