Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni domjenak

Alkohol je za Hrvate najčešći uzrok neugodnosti pred šefovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se približavaju Božić i Nova godina, tako raste i broj domjenaka i uredskih zabava. Često se tada pretjera s konzumacijom alkoholnih pića što pojedince dovede u nezgodnu situaciju pred šefovima i kolegama.

Jesu li hrvatski zaposlenici pažljivi prilikom konzumiranja alkohola i hrane, ophođenja sa suprotnim spolom te iznošenja svojih osobnih stavova pred nadređenima, otkrio je portal MojPosao u anketi provedenoj na 600 ispitanika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Rezultati pokazuju da većina ispitanika (51posto) uspješno savladava poslovni bonton na druženjima s kolegama i partnerima. Ispitanici kažu da se dobro snalaze u neformalnim situacijama ili objašnjavaju da nema potrebe za neugodom jer su se došli razveseliti starim uspjesima i stvoriti ambijent za nove.

Malo manje od polovice ispitanika (49 posto) priznaje da su se osramotili na poslovnim druženjima. U svojim komentarima najčešće navode alkohol kao glavni uzrok neugode. Prema osobnoj procjeni razine neugodnosti, 34posto  ispitanika smatra da se nije značajno osramotilo na poslovnim druženjima. U svojim komentarima navode simpatične nezgode poput nekontroliranog smijeha te ističu sramežljivost ili neiskustvo zbog čega se najradije ne bi ni pojavili na druženju.

Svega 15 posto ispitanika priznaje da se značajno osramotilo pred svojim šefovima i poslovnim suradnicima. Doživljene neugodne situacije također pripisuju alkoholu. Pojedini zaposlenici nabacivali su se šefici ili jednostavno skinuli odjeću u jeku zabave. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene