Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprovedena u Dubrovnik

Albanska ribarica uhvaćena u hrvatskim vodama, zapovjedniku naplaćena paprena kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud kaznio je zapovjednika albanske ribarice novčanom kaznom u iznosu od ukupno 6000 kuna, ali je morao platiti i naknadu zbog štete počinjene ribama i drugim morskim organizmima u iznosu od 72.258 kn.

Tijekom nadzora državne granice na moru policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka u ponedjeljak 12. srpnja nešto prije 10 sati južno od mjesta Molunat uočili su ulazak albanske ribarice u isključivi gospodarski pojas RH.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena

Ribarica AUCLA kretala se brzinom od 2,5 čvorova, što je ukazivalo na mogući ribolov u hrvatskim vodama.

Na mjesto događaja odmah je upućeno policijsko plovilo na koje se ukrcao ribarski inspektor Ministarstva poljoprivrede. U 12:25, dok se albanska ribarica nalazila 3,13 NM unutar isključivog gospodarskog pojasa RH, ribarski inspektor i dva policijska službenika prešla su na ribaricu kako bi ju sproveli u Dubrovnik i pokrenuli prekršajni postupak povrede Zakona o morskom ribarstvu.

Općinski sud kaznio je zapovjednika albanske ribarice novčanom kaznom u iznosu od ukupno 6000 kuna, ali je on morao platiti i naknadu zbog štete počinjene ribama i drugim morskim organizmima u iznosu od 72.258 kuna. Nakon uplate kazne albanska je ribarica tijekom popodnevnih sati 13. srpnja napustila hrvatski morski prostor, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene