Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Kome je još ove godine do kupanja u moru ili rijekama, neka to iskoristi još ovaj tjedan, jer od vikenda više neće biti tako vruće '.


Do petka su pred nama vrući i uglavnom sunčani dani. Temperatura će biti oko 30 stupnjeva, dok će u gorju biti koji stupanj hladnije, poručio je Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV. 'Možemo reći da je danas najljepši dan što se vremena tiče ovoga tjedna, a temperature bi se u Dalmaciji mogle popeti i do vrućih 33 stupnja. I u ostatku zemlje bit će sunčano i toplo', poručio je Darijo Brzoja. Istaknuo je kako su temperature mora ipak nešto niže zbog bure koja je puhala zadnjih dana, no još je idealno za kupanje. 'Temperature mora u prosjeku se  kreću između 24 i 26 stupnjeva, izuzev nekih postaja gdje je nešto hladnije', pojasnio je meteorolog Nove TV.

Već u četvrtak postupno pogoršanje

Vezani članci Toplinski val - 1 Novi toplinski val: Evo gdje se očekuju najveće vrućine i za koji grad je izdano posebno upozorenje Vrućina, ilustracija Ne, nismo ih se riješili: Vrućine i sparina vraćaju se na velika vrata, meteorolog otkriva do kada će trajati i gdje će biti najgore

Dodao je kako nas već u četvrtak na sjevernom Jadranu i u gorju čeka nestabilnije vrijeme s mogućnošću pljuskova, a krajem petka će se pogoršanje proširiti na veći dio zemlje. 'Vikend donosi ciklonu koja je odgovorna za oblake i kišu koji će obilježiti subotu i nedjelju', kaže Brzoja. Pojašnjava kako će sljedeći tjedan vremenske prilike biti primjerenije rujnu, odnosno jeseni. 'Temperatura će nekoliko stupnjeva biti niža. Neće biti hladno, no neće više biti ljetnih temperatura kao što je to danas slučaj', kaže Darijo. 

Jesen s prosječnim ili nešto višim temperaturama

Dodao je kako vremenska prognoza za zadnja dva tjedna u rujnu kaže da nas očekuju temperature koje su u prosjeku ili nešto malo više za rujan, a oborina će biti nešto manje nego što je to uobičajeno. Iz prognostičke službe Grič potvrđuju kako je pred nama jesen s prosječnim ili nešto višim temperaturama. 'Tromjesečne prognoze kažu kao će rujan i listopad biti prosječni, a studeni će bilježiti temperature više od prosjeka. Naravno, to ne znači da nas ovu jesen ne očekuju kraća hladnija razdoblja', poručuju iz Griča.