Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sezoni koja je već polako počela podbacivati, bespomoćne su i turističke zajednice i ministri koji na svjetskim turističkim sajmovima nagovaraju turiste da nam dođu. Građani zato promidžbu uzimaju u svoje ruke.


Hrvati zovu turiste sa stranice whycroatia.org. 'Sve što od građana očekujemo da snime kratku poruku mobitelom, kamerom, bilo kakvim medijem i uploadaju na ovu stranicu kojoj mogu pristupiti ljudi iz cijelog svijeta i da im upute neki svoj poziv, da kažu bilo što', objašnjava pokretačica stranice Ana Penavić.

Nekoliko zanesenjaka, kaže, stranicu su pokrenuli neprofitno, ali promotori bi mogli zaraditi. 'Pobrinut ćemo se u suradnji s nekim hrvatskim tvrtkama da 10, 20 najboljih video priloga dobije nekakau nagradu, tako da ih dodatno motiviramo', dodaje Penavić. A potencijalni turisti čini se ne trebaju dodatnu motivaciju. Stranica je u tjedan dana bez reklame imala 25 000 posjeta.

'Strašno je važno da dođete u Hrvatsku jer je Nostradamus prorekao da ako turisti u 2009. ne dođu u Hrvatsku, propast će svijet - i moja kugla kaže isto to', jedna je od poruka koja se može naći na stranici.