Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko je od ministara dobio kakvu domaću zadaću?


Otkako im je premijerka Jadranka Kosor uručila pisma sa zahtjevima u cilju gospodarskog oporavka zemlje ministri se već spremaju za izlaganje svojih uradaka. Unatoč oštrim rokovima, popuštanja nema. Svi članovi vlade sljedeći će tjedan morati prezentirati što su učinili.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o sankcijama: "Srbija ne može sjediti na dvije stolice", opleo i po Milanoviću Vlada RH Nakon obrata, nova imena u Vladi: Šimpraga, Filipović i Piletić trebali bi zamijeniti Miloševića, Ćorića i Aladrovića

16 ministara, 16 pisama, a u svakome domaća zadaća: skresati troškove i uštedjeti na svim poljima. 'Imamo svi puno zadaća, ali moje osnovne zadaće su: tražiti lokalnu samoupravu, gradove i županije da što prije izdaju građevinske i lokacijske dozvole', rekla je Marina Matulović Dropulić, ministrica zaštite okoliša. Na premijerkinom pismu od srijede pomno radi i Božidar Kalmeta, čije je ministarstvo već neko vrijeme na udaru afera. 'Imamo program i znamo što nam je činiti, sa vrlo decidiranim fiksnim rokovima, rokovi koji su vrlo oštri i kojeg ćemo se mi u ministarstvu držati i poštovati', kaže Kalmeta.

I dok se ministri žale da nemaju puno vremena, premijerka ne popušta. Na svakoj sjednici Vlade zadaće će se kontrolirati. Iako o svojim zadaćama neki ministri ne vole govoriti, već se šuška da su najviše zadataka dobili Šuker i Popijač, a najmanje Bajs.

Druge nema, kaže i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić. 'Tako da će najveći teret imati ona gospodarska ministarstva, ali dakako tu će biti posla i za ministarstvo uprave. Uvijek ima posla i za ministarstvo financija, prema tome taj posao će više pasti na ona gospodarska ministarstva', rekao je Pankretić. No, to ne znači da se Ministarstvo policije, obrane, branitelja, vanjskih poslova i poljoprivrede mogu opustiti. Jer, svoje prve domaće uratke svi imaju priliku izložiti već sljedeći tjedan. Premijerka je bila jasna: ne odrade li posao, bit će kazni!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju