Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posla preko glave

Premijerkine zadaće: Ministri strijepe od jedinice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je od ministara dobio kakvu domaću zadaću?

Otkako im je premijerka Jadranka Kosor uručila pisma sa zahtjevima u cilju gospodarskog oporavka zemlje ministri se već spremaju za izlaganje svojih uradaka. Unatoč oštrim rokovima, popuštanja nema. Svi članovi vlade sljedeći će tjedan morati prezentirati što su učinili.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

16 ministara, 16 pisama, a u svakome domaća zadaća: skresati troškove i uštedjeti na svim poljima. 'Imamo svi puno zadaća, ali moje osnovne zadaće su: tražiti lokalnu samoupravu, gradove i županije da što prije izdaju građevinske i lokacijske dozvole', rekla je Marina Matulović Dropulić, ministrica zaštite okoliša. Na premijerkinom pismu od srijede pomno radi i Božidar Kalmeta, čije je ministarstvo već neko vrijeme na udaru afera. 'Imamo program i znamo što nam je činiti, sa vrlo decidiranim fiksnim rokovima, rokovi koji su vrlo oštri i kojeg ćemo se mi u ministarstvu držati i poštovati', kaže Kalmeta.

I dok se ministri žale da nemaju puno vremena, premijerka ne popušta. Na svakoj sjednici Vlade zadaće će se kontrolirati. Iako o svojim zadaćama neki ministri ne vole govoriti, već se šuška da su najviše zadataka dobili Šuker i Popijač, a najmanje Bajs.

Druge nema, kaže i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić. 'Tako da će najveći teret imati ona gospodarska ministarstva, ali dakako tu će biti posla i za ministarstvo uprave. Uvijek ima posla i za ministarstvo financija, prema tome taj posao će više pasti na ona gospodarska ministarstva', rekao je Pankretić. No, to ne znači da se Ministarstvo policije, obrane, branitelja, vanjskih poslova i poljoprivrede mogu opustiti. Jer, svoje prve domaće uratke svi imaju priliku izložiti već sljedeći tjedan. Premijerka je bila jasna: ne odrade li posao, bit će kazni!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene