Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica HDZ-a i predsjednica Nacionalnog odbora za vanjsku politiku i europske integracije HDZ-a Dubravka Šuica održala je konferenciju za novinare, na kojoj se osvrnula na najavljenu ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999.


Šuica je kazala kako se HDZ oštro protivi ratifikaciji ovog sporazuma. 'Mi držimo da nije trenutak, da nije vrijeme i da nisu sazreli uvjeti da se ta ratifikacija dogodi', naglasila je Dubravka Šuica te dodala kako ne vidi razlog, a i kako se on ne zna, zašto Vlada u ovom trenutku ide u ratifikaciju ovoga sporazuma.

Vezani članci Franjo Tuđman (Foto: Arhiva/AFP) Veliko istraživanje Dnevnika Nove TV: Tko najbolje zastupa Tuđmanovu politiku? Veleredi (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Velered Franje Tuđmana prvi će put biti dodijeljen u prosincu, posmrtno će ga dobiti poznati hrvatski kardinal

>> 'Ugovor Tuđman-Izetbegović promijenio je granicu na ŠTETU Hrvatske'

Ona se također zapitala uvjetuje li možda netko ratifikaciju ovoga sporazuma. Također je kazala kako su izgradnja Pelješkoga mosta i granice dva odvojena pitanja te dodala, ako bi došlo do ratifikacije da bi tek onda nastupio problem oko izgradnje Pelješkog mosta i granice na moru.

Dubravka Šuica kazala je također kako ne znači da mi sad, ako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman pogriješio i ako su griješile neke vlade, moramo nastaviti tim putem. Također je zatražila hitno sazivanje sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika, jer je upravo sad trenutak da se grad Dubrovnik i njegovi vijećnici očituju o ovom pitanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook