Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovački HDZ ističe

HDZ: 'Ako je pogriješio Tuđman, ne moramo i mi učiniti isto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica HDZ-a i predsjednica Nacionalnog odbora za vanjsku politiku i europske integracije HDZ-a Dubravka Šuica održala je konferenciju za novinare, na kojoj se osvrnula na najavljenu ratifikaciju sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999.

Šuica je kazala kako se HDZ oštro protivi ratifikaciji ovog sporazuma. 'Mi držimo da nije trenutak, da nije vrijeme i da nisu sazreli uvjeti da se ta ratifikacija dogodi', naglasila je Dubravka Šuica te dodala kako ne vidi razlog, a i kako se on ne zna, zašto Vlada u ovom trenutku ide u ratifikaciju ovoga sporazuma.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

>> 'Ugovor Tuđman-Izetbegović promijenio je granicu na ŠTETU Hrvatske'

Ona se također zapitala uvjetuje li možda netko ratifikaciju ovoga sporazuma. Također je kazala kako su izgradnja Pelješkoga mosta i granice dva odvojena pitanja te dodala, ako bi došlo do ratifikacije da bi tek onda nastupio problem oko izgradnje Pelješkog mosta i granice na moru.

Dubravka Šuica kazala je također kako ne znači da mi sad, ako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman pogriješio i ako su griješile neke vlade, moramo nastaviti tim putem. Također je zatražila hitno sazivanje sjednica Gradskog vijeća grada Dubrovnika, jer je upravo sad trenutak da se grad Dubrovnik i njegovi vijećnici očituju o ovom pitanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene