Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Kastavske skupine

Čačić i Milanović upitani znaju li da su na pikniku u selu u kojem je počela srpska pobuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica čelnika iz oporbene Kastavske skupine te brojni članovi tih stranaka okupili su se u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na druženju u Kaštelu Žegarskom na rijeci Zrmanji.

Na novinarsko pitanje boje li se da će ovo druženje u Kaštelu Žegarskom biti shvaćeno kao provokacija, budući da je riječ o kraju u kojemu je podignuta srpska pobuna početkom 90-ih, predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je da bi se možda i bojao kada bi živio u nekoj drugoj državi, ali, rekao je, ovo je Hrvatska i ne bojim se da će ovo biti shvaćeno kao provokacija. 'Iskreno, nisam ni znao koji narod ovdje živi', dodao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani"

Na isto pitanje Radimir Čačić je poručio da je ovo Hrvatska i da mu je posebno drago da su danas u Kaštel Žegarcu. 'Ovdje žive hrvatski građani, ovdje teče rijeka Zrmanja, čista i svježa, kao što ćemo i mi nakon izbora pokrenuti jednu novu vitalnu Hrvatsku', poručio je Čačić.

Čačić: Ako je to izlazak iz krize, onda ja to ne razumijem

Ovo je stranačko druženje čelnika naše Kastavske skupine uz razgovore o predizbornoj strategiji, a tko će biti nositelj u devetoj i svim ostalim izbornim jedinicama, to ćete još vidjeti, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Vladin prijedlog za ublažavanje problema u otplati koji pogađaju korisnike kredita u švicarskim francima i reakciju banaka komentirao je: 'Banke su očito spremne na neku vrstu rješenja, Vlada je ovu vrstu rješenja donijela sama, a očito je da nije razgovarala s bankama i HNB-om. Ovakva vrsta ping ponga između banaka i Vlade nije rješenje. Postoji svijest i kod jednih i kod drugih da se građane, odnosno korisnike kredita, treba vratiti u zonu sigurnosti, a to je euro. I banke i država trebaju preuzeti svoj dio rizika, svi moraju sjesti za stol, ali zajedno s HNB-om", istaknuo je Milanović.

Na novinarsko pitanje da komentira izjavu predsjednice Vlade Jadranke Kosor da Hrvatska izlazi iz krize, predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da nezaposlenost u Hrvatskoj i dalje raste, a proizvodnja i BDP i dalje padaju. 'Ako je to izlazak iz krize onda ja to zaista ne razumijem', istaknuo je Čačić. Predsjednik SDP-a Milanović tome je dodao da Hrvatsku treba probuditi. 'Hrvatska ima resurse i potencijale, žilava je, ima sjajne ljude, ali nešto treba raditi i Hrvatsku treba konačno probuditi', rekao je Milanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene