Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biznis s krivotvorinama

VIDEO Pogledajte rezultat velike akcije zagrebačke carine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliku količinu krivotvorene robe pronašla je zagrebačka carina. Zaplijenjeno je lažne robe u iznosu većem od 500 tisuća kuna.

U velikoj akciji zagrebačkih carinika zaplijenjeno je lažne robe u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna. 'Cilj akcije bilo je suzbijanje krivotvorina na području grada Zagreba i RH. Radilo se o skladišnom prostoru i prodajnom prostoru veletrgovina kineske robe', kaže Denis Vukojević, inspektor zagrebačke carine.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu

U akciji koja je trajala nekoliko mjeseci sudjelovalo je pedesetak inspektora, a pregledano je više od 30 poslovnih prostora. Pronađeni su odjevni predmeti, tekstil, igračke, prehrambeni artikli...

Vrijednost robe zaplijenjene u ovoj akciji procjenjuje se na nešto više do 500 tisuća kuna, sva ta roba kasnije će na uništavanje.

VIDEO Skladište u kojem se nalazi zapljenjena roba vrijedna 600.000 kuna

Krijumčari ne biraju način kako prevesti krivotvorine. Zbog svog položaja, naša zemlja iznimno im je zanimljiva. Brodovima, kontejnerima, kamionskim prijevozom dolazi roba na teritorij Hrvatske. Ovo je područje tranzitno prema Srbiji i Turskoj, odnosno iz Turske roba koja dolazi prema Europi', kaže inspektor Vukojević.

Biznis s krivotvorinama u Hrvatskoj težak je gotovo 30 milijuna eura. Na svjetskoj razini on iznosi najmanje 650 milijardi dolara zbog čega se gubi više od 2 milijuna legalnih radnih mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene