Akcija spašavanja planinara
Akcija spašavanja planinara Foto: HGSS

HGSS je objavio da je uspješno završeno spašavanje planinara koji se poskliznuo na Velebitu. Akcija je trajala gotovo 13 sati, a unesrećeni je predan u nedjelju rano ujutro hitnoj medicinskoj pomoći.


Planinar koji se poskliznuo na Velebitu je spašen. "Uspješno je završena jedna od najtežih HGSS akcija spašavanja. Bila je tehnički, ali i fizički izuzetno zahtjevna, akciju su dodatno otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze'', objavili su iz HGSS-a.

Pronađeni zalutali planinari na Mosoru FOTO Pronađen otac s dvoje djece koji se izgubio na najvećem vrhu Mosora: ''Skrenuli su s puta zalutali i noć ih je zatekla''

Strogo zabranjeno sanjkanje Za dlaku izbjegli smrt na Crvenom spustu: "Ovo je strmina, a još kad uzmete neku podlogu - to je karta za drugi svijet"

Ukupno je sudjelovalo 27 spašavatelja HGSS-a iz Stanica Gospić  Zadar, Split i Istra. S obzirom na to da se unesrećeni nalazio na izrazito nepristupačnom terenu, kod Vaganskog vrha, akcija je trajala gotovo 13 sati. Unesrećenog planinara spašavatelji su predali timu hitne medicinske pomoći u 07:55.

Akcija spašavanja planinara Akcija spašavanja planinara Foto: HGSS

HGSS je u subotu popodne dobio dojavu o planinaru koji se poskliznuo na Vaganskom vrhu, najvišem vrhu Velebita, i pao niz padinu od 150 metara. Prema prvim procjenama, unesrećemni planinar ima težak prijelom noge. Prva ekipa spašavatelja stigla je na Vaganski vrh oko 23 sata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju