Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez stava

Vrdoljak poziva vladajuće da se uozbilje oko Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak kako u njegovoj stranci nemaju stajalište o tzv. "Lex Agrokor" jer ga još uopće nisu vidjeli, te ponovno poručio vladajućima da oko problema Agrokora trebaju biti homogeni, a HNS je spreman biti dio tog stabilizacijskog procesa.

"Koji 'Lex Agrokor' kad ga mi uopće nismo vidjeli. Nije došao nikakav prijedlog i stoga mi uopće ne možemo zauzeti stav o nečemu što nije vidjelo svjetlo dana", rekao je Vrdoljak novinarima na Danima komunikacija u Rovinju podsjetivši kako je prije dva tjedna pozvao da svi zajedno sjednu za stol inače će doći do sadašnje situacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne otkriva kako će glasati Grmoja o povjerenju Zdravku Mariću: "Naš stav će biti jasan kad to pitanje dođe na red" Slika nije dostupna Kriza u koncernu Plenković o sastanku s dobavljačima Agrokora: "Postoje dva scenarija"

"U dva tjedna propustili smo priliku da politika, vjerovnici, dobavljači i partneri zajednički sjednu za stol da vide koja su moguća rješenja, ali je zato bilo nabacivanja i izjava između vladajućih, pa se onda iznenadimo situaciji kada treba hitno pronaći neko adekvatno rješenje", istaknuo je Vrdoljak.

Pozvao je vladajuće da se uozbilje, da se "više ne ratuje između Mosta i HDZ-a" nego da se nađe rješenje u suglasju s vjerovnicima, dobavljačima i partnerima i na taj način stabilizira stanje u Agrokoru.

"Trebala bi biti homogena Vlada. Ja im iz opozicije nudim da budemo svi dio tog stabilizacijskog procesa. No, što učiniti kada ljudi ne znaju voditi državu, oni vode lokalne izbore, a ne državu", ustvrdio je Vrdoljak.

Na pitanje novinara hoće li zatražiti ostavku ministra financija Zdravka Marića nakon što su se u medijima pojavile informacije o nepravilnostima u financijskim izvješćima u Agrokoru, Vrdoljak je odgovorio kako je to pitanje za premijera Andreja Plenkovića naglasivši da on (Vrdoljak) nije nikada radio u Agrokoru.

Zamoljen da komentira najavu smjene predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića i cijelog Nadzornog odbora, Vrdoljak je istaknuo kako je odluka na vladajućima. "Ja sam iz ministarstva izašao prije dvije godine, oni snose odgovornost za upravljanje HEP-om u zadnjih godinu i 9 mjeseci", poručio je Vrdoljak. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene