Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uvjeren da će dokazati nevinost'

2500 ljudi u Puli Abdiću čestitalo rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 2500 štovatelja u 36 autobusa, nekoliko kombija i osobnih automobila iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije stiglo je danas poslijepodne u Pulu u povodu 70. rođendana Fikreta Abdića, koji u pulskom zatvoru služi kaznu zatvora zbog ratnog zločina.

Autobusi i druga vozila parkirani su na plato bivše vojarne Karlo Rojc, preko puta pulskog zatvora gdje Abdić izdržava 15-godišnju kaznu zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Bosni i Hercegovini, na području Cazinske krajine. Već je odslužio osam i pol godina zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Po izlasku iz zatvora, na novinarska pitanja odgovarao je njegov sin Ervin, koji je s članovima brojne obitelji bio u posjetu ocu. 'Otac je uvjeren da će sudskim putem dokazati nevinost, te skinuti ljagu s imena obitelji i naroda', poručio je. Rekao je kako je Fikret Abdić protiv Hrvatske i BiH podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, jer smatra da su ga te države 'nevinog strpale u zatvor i optužile za ratni zločin'. Ujedno na tom sudu traži i odštetu i za propast negdašnjeg vrlo uspješnog 'Agrokomerca' iz Velike Kladuše, dodao je.

Abdić je 2002. godine na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina, a 2005. Vrhovni sud mu je smanjio kaznu zatvora na 15 godina. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene