Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

53-godišnji Darko Jerbić, čiji je 10-mjesečni unuk prije dva dana u Domu za nezbrinutu djecu zaradio modricu i oteklinu preko oko, na noge je digao liječnike, policiju i osoblje doma.


Darko tvrdi da je došao posjetiti unuka te vidio da je natučen. U domu su mu objasnili da je pao, piše Večernji list. Nije mu jasno kako je dječačić mogao pasti kada još ne zna ni hodati. Dječak u Domu boravi od srpnja jer se njegova majka na Psihijatrijskoj bolnici u Jankomiru liječi od shizofrenije te je radno nesposobna i ne može samostalno odlučivati. Darko je skrbništvo za unukom već zatražio sudskim putem.

Pao dok se penjao na spužvastu igračku

Vezani članci Čegrtuša ''Osjećali smo se kao taoci u vlastitom domu'': Na pragu ih dočekala čegrtuša i zapriječila im prolaz Beba, ilustracija Zagrebačka obitelj u kući pronašla napuštenu bebu: "Ostavljena je u kolicima moje najmlađe sestre"

U Domu u Nazorovoj tvrde da je dječak pao dok se za vrijeme ručka penjao na spužvastu igračku. Dječak je prevezen u Klaićevu bolnicu gdje je ustanovljeno da se radi o lakšoj ozljedi koja je najvjerojatnije posljedica pada.

Ni obitelji dječaka, a ni osoblju Doma, nije jasno zašto je dječak uz živu obitelj smješten kod njih. Ravnateljica Doma Jelica Belošević tvrdi da djed, baka i mama redovito posjećuju dječaka. Večernji list neslužbeno doznaje da je slučaj poprilično zamršen. Naime, navodne psihičke probleme uz majku ima i dječakov djed.