Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska Vlada održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o dodjeli humanitarne pomoći za civile stradale u sukobima na Bliskom istoku.


Iznosu od 1,5 milijuna kuna dobiti će civili koji su stradali u sukobima, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. 

Vezani članci Ljubica Šikanja Zaboravljeni i siromašni, a i dalje nevjerojatno skromni. Deblo drži kuću, ljudi su gladni: ''Netko oči kopa dok ne dobije, ali ja taj čovjek nisam" Napad u Etiopiji, ilustracija Masakrirano više od 100 civila u Etiopiji, vjeruje se kako broj ubijenih nije konačan

Sredstva će biti isplaćena Hrvatskom Crvenom križu na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2006., stoji u priopćenju.

Podsjećamo 39 hrvatskih radnika Montaže "Đure Đakovića" također su se nalazili u Libanonu kad su se sukobi rasplamsali. No srećom, sigurno su se, nakon složene organizacije uspjeli vratiti u domovinu.

- Sreća je što smo bili u relativno sigurnom dijelu Libanona gdje nije bilo vojnih postrojenja. Samo je predzadnju noć raketama napadnut radar, 400 do 500 metara nedaleko od hotela u kojem smo bili smješteni, ali i to je prošlo dobro, rekao je tada Mladen Palada, direktor Montažine podružnice.