Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast dobiti

Zavarovalnica Triglav i Triglav Grupa dosegli ukupno 64,5 milijuna eura neto dobiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na devetoj ovogodišnjoj sjednici Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav d.d. razmatrano je nerevidirano privremeno izvješće o poslovanju Zavarovalnice Triglav i Triglav Grupe za razdoblje od siječnja do lipnja 2011. te izješće o poslovanju kćerinskih tvrtki Triglav Grupe.

Usmjeravanjem osnovnih strateških fokusa ka maksimalnoj profitabilnost poslovanja, Zavarovalnica Triglav je dosegla iskazanu dobit prije oporezivanja u iznosu od 44,2 milijuna EUR, što je 41% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit iznosila je 30,4 milijuna EUR, što je za 20% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvredljiva stranica još postoji, stručnjaci zgroženi 'Ovo je zlostavljanje, nema veze što su djevojke same stavile slike na Facebook' Slika nije dostupna 40.000 fanova u dva dana Grupa na Facebooku objavila stotine golišavih fotki djevojčica iz regije

Unatoč negativnom utjecaju financijske krize, Triglav Grupa je u prvoj polovici 2011. dobro poslovala. Provođenjem strateških usmjerenja fokusiranja na osnovnu osigurateljnu djelatnost, u prvoj polovici 2011. ostvareno je 34,1 milijuna EUR neto dobit što je 90% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iskazana dobit prije oporezivanja iznosi 49,0 milijuna EUR, što je povećanje od 101% u odnosu na prvu polovicu 2010. Za 2011. godinu, Triglav Grupa planira 54 milijuna EUR neto dobiti te očekuje da će taj cilj i premašiti.

Kombinirani omjer značajno je poboljšan u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te za Triglav Grupu iznosi 89%, što predstavlja poboljšanje od 8,8 postotnih bodova u odnosu na prvo polugodište 2010. Značajno poboljšanje bilježi i kombinirani omjer Zavarovalnice Triglav, te iznosi 83,7% što je 7,8 postotnih bodova manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Osiguravajuće tvrtke Grupe Triglav ukupno su u prvoj polovici 2011. obračunale 549,9 milijuna EUR osigurateljne i reosigurateljne premije (indeks: 99), od kojih je matična tvrtka obračunala 396 milijuna EUR (indeks 97).

Ovim rezultatima Triglav Grupa ponovo dokazuje da je utvrdila svoj položaj vodeće financijsko-osgurateljne institucije u regiji. Uspješni poslovni rezultati postignuti su dosljednom provedbom strateških politika koje se usredotočuju na osnovno osigurateljno poslovanje, s jasnom politikom upravljanja rizicima, s odgovarajućim preuzimanjem rizika i odgovarajućom reosigurateljnom politikom te provedbom poslovne politike za ublažavanje negativnih učinaka financijske krize. U budućnosti će Triglav Grupa veći naglasak staviti na društvenu odgovornost kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti.

Rezultati poslovanja Zavarovalnice Triglav i Triglav Grupe za razdoblje od siječnja do lipnja 2011., biti će javno objavljeni 31. kolovoza 2011. Polugodišnje izvješće će biti od 31. kolovoza 2011. također dostupno na web stranici http://www.triglav.eu za razdoblje od najmanje pet godina.

Članovi Nadzornog odbora također su razmatrali izvješće službe unutarnje revizije Zavarovalnice Triglav za razdoblje od siječnja do lipnja 2011. Nadzorni odbor je za članicu Uprave, predstavnicu zaposlenika, na razdoblje od pet godina imenovao Maricu Makoter. Odluka stupa na snagu od dana dobivanja odobrenja za obavljanje funkcije člana Uprave Zavarovalnice Triglav d.d. kojega izdaje Agencija za nadzor osiguranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene