Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Projekt ‘Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva’, za provedbu kojeg su 2010. Vukovarsko-srijemska županija, Ministarsvo gospodarstva, rada i poduzetništva i tri poslovne banke osigurali ukupno 40 milijuna kuna, predstavljen je na konferenciji za novinare u Palači ‘Srijem’.


Riječ je o novoj kreditnoj liniji, u provedbi kojeg, osim županije i resornog ministarstva, sudjeluju Erste&Steiermarkische bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d. i Raiffeisenbank d.d., a namijenjena je obrtnicima, zadrugama te malim i srednjim trgovačkim društvima u stopostotnu privatnom vlasništvu. Po riječima pročelnika županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj Nenada Jerkovića, rok povrata zajma je 10 godina, uz dvije godine počeka i konačne kamatne stope od 3,20 do 4,70 posto jer po dva posto kamata sufinanciraju županija i ministarstvo.

Vezani članci Milorad Pupovac Pupovac o napadu iz mržnje u Vukovaru: "Ovo je alarmantan čin netolerancije, agresivnosti i nepoštivanja razlika" Marijan Matijević Vukovarci ogorčeni zbog napada na dječaka koji je nosio masku s hrvatskim obilježjima: "Situacija je napeta i nepodnošljiva"

Jerković je naveo kako je u zadnjih desetak godina na županijskom području provedeno devet kreditnih linija za male i srednje poduzetnike, a njih oko 600 ‘povuklo’ je ukupno oko 400 milijuna kuna. Više od 90 posto poduzetnika kredite uredno vraća, napomenuo je Jerković. ‘Cilj je kreditne linije poduprijeti proizvodnju i sve što stvara novu vrijednost’, kazao je župan Božo Galić, dodavši kako je ova kreditna linija, ponuđena preko projekta ‘Lokalni projekti razvoja malog poduzetništva’, trenutačno najpovoljnija na tržištu.

Predstavnici banaka pozvali su poduzetnike da se kreditne zahtjeve dostave županijskom povjerenstvu za postupak provedbe javnog natječaja, podsjetivši kako o odobrenju kredita, koji može biti do pet milijuna kuna, odlučuje zasebno svaka banka. (Hina)