Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada: TLM domaćem konzorciju, Željezara Split poljskom Zlomrexu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada prihvatila je danas odluke da se šibenski TLM proda domaćem konzorciju, a Željezara Split poljskom Zlomrex-u.

Vlada je odluke o prihvaćanju tih ponuda za TLM-a i za splitsku Željezaru donijela na zatvorenom dijelu sjednice, nakon što je prošli tjedan takve odluke donio Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trakavica oko splitske Željezare 'Imamo domaćeg proizvođača i poljskog investitora' Slika nije dostupna Opet pred katedralu Nakon spavanja u Tvornici radnici nastavljaju prosvjed

Nakon odluke Vlade, većinski vlasnik 80,2 posto dionica TLM-a postat će konzorcij koji čine zagrebački Dalekovod, Konstruktor inženjering iz Splita, Zagreb-Montaža, AluFlex Pack iz Zadra i Feal iz Širokog Brijega.

Konzorcij se uz ostalo u svojoj ponudi obvezao u TLM uložiti ukupno 107 milijuna eura te zadržati svih 1.400 radnika TLM-a na razdoblje od tri godine.

Novi vlasnik 89,34 posto te Željezare Split postat će poljski
Zlomrex, koji je ponudio najveću cijenu za dionice (10,11 milijuna kuna), kao i najveća ukupna ulaganja (200 milijuna kuna), i to uglavnom iz vlastitih sredstava, te je prihvatio i podmiriti sve obveze Željezare prema komercijalnim bankama koje su pokrivene državnim jamstvima, u iznosu od oko 165 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene