Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rast cijena goriva

U INA-i nemaju vremena za objašnjenje poskupljenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inino novo poskupljenje goriva, već po dobro poznatoj hrvatskoj praksi, prouzročilo je rast cijena i na drugim benzinskim crpkama. Prosječan spremnik koji se puni trenutačno najskupljim gorivima - eurosuperom 95 ili superplusom 98, tako je, u odnosu na jučer, skuplji za 15-ak kuna. U Ini nemaju vremena ili možda ne žele objasniti novo poskupljenje.

Novi poklon iz Ine neke je od građana potjerao na bicikle. Oni koji su vezani za gorivo, pa tako i poskupljenje, imaju svoja objašnjenja. Konkurencija ne posustaje i povodi se za Inom. Pa je tako, u odnosu na jučer, prosječni spremnik punjen poskupjelim gorivima teži i za 15-ak kuna. Sve zahvaljujući propisanoj matematici. Formula po kojoj se računa cijena goriva nije jednostavna. Uključuje prosječnu cijenu derivata na mediteranu, kao i prosječni prodajni tečaj dolara, te cijenu skladištenja.

Pročitajte i ovo Gorivo - 1 odluka Vlade Objavljene nove cijene goriva Ilustracija na dva tjedna Dobre vijesti za vozače: Objavljene nove cijene goriva, provjerite koliko ćete plaćati

Iako otvoreni od 0 do 24, u Ini nisu bili spremni razgovarati o novim poskupljenjima, niti objasniti koji je točno dio formule uzrokovao novi rast cijena. Građanima tako preostaje samo optimizam, jer strahuju od prošlogodišnjeg scenarija kada je gorivo prešlo granicu od 8 kuna po litri.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene