Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državna regulatorna agencija kaznila je Telekom Slovenije kaznom od 60.000 eura zbog monopolnog ponašanja.


Kako je u srijedu za Slovensku tiskovnu agenciju STA izjavio direktor Agencije za poštu i telefonske komunikacije (APEK) Tomaž Simonič, agencija je utvrdila tri slučaja kad je Telekom Slovenije djelovao diskriminatorno, u korist svoje tvrtke Siol - vodećeg internet providera u Sloveniji - a na štetu kompanije T-2 koja od nedavno nudi usluge fiksne telefonije i internet usluge, koristeći se istom infrastrukturom kao i državni Telekom.

Vezani članci Slovenija, koronavirus Naši susjedi nakon zatvaranja imaju pad broja novozaraženih: Jedna skupina ljudi stavljena u prioritet za cijepljenje Janez Janša Dodik: ''Impresivna je politička galama oko mirnog razlaza''. Vučić tvrdi da taj papir nije vidio i da ne zna za tu inicijativu

Uz kaznu kompaniji od 60.000 eura, određena je i manja kazna odgovornoj osobi u Telekomu. U APEK-u ocjenjuju da je takvih slučajeva u kojima Telekom korisnicima telefonskih usluga tvrdi da ne mogu dobiti priključak ako će koristiti usluge konkurencije, pri čemu se pozivaju na tehničke i druge razloge, bilo i mnogo više.

Direktor tvrtke T-2 Matevž Turk izjavio je za poslovni dnevnik "Finance" da su zbog diskriminatornog ponašanja Telekoma Slovenije izgubili potencijalnih 10.000 korisnika i da ne isključuje mogućnost odštetnog zahtjeva preko suda.