Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovencima smo i ove godine najomiljenija turistička destinacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je i pred ovu turističku sezonu najomiljenija turistička destinacija za Slovence, prema anketi, koju je danas objavilo ljubljansko "Delo", u kojoj je 63,5 posto od 500 ispitanika navelo da će ljetovati na hrvatskoj obali.

Boravak na slovenskom moru planira 11,5 posto ispitanih. Ostali planiraju ljetovati u Grčkoj, Turskoj ili drugim mediteranskim državama, a neki su se odlučili za domaće planine i toplice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

Ispitivanje je pokazalo i to da će svaki deseti ispitanik koji je lani proveo dane odmora izvan mjesta stanovanja ove će godine ostati kod kuće, a među njima 67 posto kao glavni razlog za to navodi nedostatak novca. 

Poskupljenja i pojačana inflacija, do kojih je došlo u drugoj polovici prošle godine, a nastavljaju se i u ovoj, jako su pogodile 30 posto ispitanika, 42 posto ispitanih navelo je da su "srednje" pogođeni poskupljenjima, dok ostali navode da inflacija nije djelovala na njihov životni standard.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene