Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelni ljudi sindikata metalaca upozorili su kako je stanje u brodogradnji neodrživo, a nitko se više ne želi baviti njome otkako je počela predizborna kampanja.


Upitne su, kažu, isplate plaća, nedostaju novi ugovori i poslovi. Od vlade traže da se prihvate postojeće ponude za kupnju i počnu provoditi programi restrukturiranja ili raspiše novi natječaj. Za to vrijeme potrebno je pribaviti nove poslove jer svaki dan nerada u brodogradilištu stoji porezne obveznike 3 milijuna dolara.

Vezani članci Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) U Bruxellesu donesen zaključak: Zeleno svjetlo Vladi za međufinanciranje Uljanika

'Apeliramo da ministar Popijač u tri smjene treba raditi u ministarstvu gospodarstva a ne šetat po republici Hrvatskoj', rekao je Slavko Bilota, regionalni povjerenik Sindikata metalaca.

'Ono što očekujem od Hrvatske vlade da se napokon ti ugovori, koji su u preuzimanju brodogradilišta, trebaju doći na stol povjerenstva pa da se kaže valja ili ne valja... uđimo onda u treći natječaj tražimo nove investitore i idemo dalje', istaknuo je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.