Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor će raspravljati o Vladinom prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna kojega bi trebao izglasati idući petak, izvijestio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.


Zastupnici su dnevni red aktualne sjednice popodne dopunili predloženim rebalansom kojim se proračunski prihodi smanjuju sa 124 milijarde na 116 milijardi kuna, a rashodi sa 126,9 na 121,5 milijardu kuna. Dnevni red dopunjen je pratećim prijedlogom izmjena Zakona o izvršavanju državnog proračuna za 2009.

Vezani članci Sabor "Oporba uputila interpelaciju": Ovu riječ često čujemo u parlamentu, no znate li što zapravo znači? Slika nije dostupna 'Vlada ne zna upravljati proračunskim prihodima i rashodima'

U dnevni red ukupno je ušlo desetak novih točaka, među kojima i prijedlog zakona o osnovici za plaće u javnim službama kojim će se od 1. travnja javnim službenicima smanjiti plaće za šest posto. Sabor bi na ovoj sjednici trebao izabrati i troje sudaca Ustavnog suda - izbor ustavnih sudaca, kojim bi se popunila tri upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, također je uvršten u dnevni red 9. sjednice.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju