Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor će raspravljati o Vladinom prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna kojega bi trebao izglasati idući petak, izvijestio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.


Zastupnici su dnevni red aktualne sjednice popodne dopunili predloženim rebalansom kojim se proračunski prihodi smanjuju sa 124 milijarde na 116 milijardi kuna, a rashodi sa 126,9 na 121,5 milijardu kuna. Dnevni red dopunjen je pratećim prijedlogom izmjena Zakona o izvršavanju državnog proračuna za 2009.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

U dnevni red ukupno je ušlo desetak novih točaka, među kojima i prijedlog zakona o osnovici za plaće u javnim službama kojim će se od 1. travnja javnim službenicima smanjiti plaće za šest posto. Sabor bi na ovoj sjednici trebao izabrati i troje sudaca Ustavnog suda - izbor ustavnih sudaca, kojim bi se popunila tri upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, također je uvršten u dnevni red 9. sjednice.