Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ispao sam najveća budala'

Organizirali humanitarnu akciju za mladića koji je izmislio da ima leukemiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelništvo Općinske organizacije HNS-a Donje Dubrave jučer je najoštrije osudilo prijevaru njihovog 30-godišnjeg sumještanina te su najavili kaznenu prijavu protiv njega.

Zamjenik predsjednika organizacije i općinski načelnik Marijan Varga bio je glavni inicijator akcije. 'Pokrenuli smo humanitarnu akciju 'Pomognimo Andreju pobijediti mijeloičnu leukemiju' kojom smo željeli pomoći našem sumještaninu', rekao je Varga, piše emedjimurje.hr. 'Osobno me zamolio pomoć rekavši da je počeo dobivati kemoterapiju i da mu je za liječenje za početak potrebno 60.000 kuna, novac koji bi iskoristio za presađivanje koštane srži. Pomoć je zamolila i njegova majka koja je u suzama govorila kako joj sin umire, rekao je Varga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas" Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

HNS mu je obećao pomoć te su počeli s prikupljanjem novca. Prije nešto više od godinu dana napravili su aukcijsku priredbu u suradnji s mjesnim župnikom koji je darovao svoje fotografije. Tada je skupljeno je oko 40.000 kuna, a naknadno još više novca.

>> Slagala da ima karcinom, pokrenula humanitarnu akciju pa kupila silikonske grudi

Varga kaže da su pratili tijek novca i živjeli u uvjerenju da se mladićevo 'zdravstveno stanje' poboljšava. Najveće razočaranje članstvo je doživjelo nakon što su mjestom počele kružiti priče da on uopće nije bolestan.

U više navrata Varga je pokušao doći do medicinske dokumentacije, no lažni bolesnik je uvijek pronalazio izgovore, a posljednji je bio da je dokumente predao odvjetniku zbog medijskih napisa. 'Tada smo shvatili da to nije bolest već prijevara. Rekao sam mu kako kupuje vrijeme i tražio da mi da podatke toga odvjetnika koji je navodno bio u Zagrebu. Bio sam spreman sve to osobno provjeriti. Rekao sam da želim ljudima koji su stali iza akcije dati istinu, a konačno sam i naveo kako iza toga ne želim stajati dok se to ne razjasni', ispričao je Varga.

Mladić više nije imao izlaza i zatražio je oprost što ih je manipulirao i lagao. 'Kako mi je bilo nemojte me niti pitati, ispao sam najveća budala u svom dosadašnjem životu, ispao sam naivčina', poručio je Varga. Nakon što su prevareni, stranka je angažirala odvjetnika i podnijeli su protiv Andreja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Predsjedništvo stranke inzistira da se novac vrati i proslijedi kojima je pomoć zaista potrebna. Varga se na kraju zahvalio i ispričao svima koji su se uključili u akciju i dali svoje novce. Dodao je kako je Andrej obećao da će kroz tri dana novac vratiti stranci, u što oni ne vjeruju.

Kada ga je Varga upitao zbog čega je to napravio, rekao mu je kako mu je bilo zgodno to napraviti, potom je šutio, gledao u prazno i ispričavao se. U srpnju je Andrej Radimiru Čačiću kao zahvalnost za 'dobro djelo' koje je stranka učinila poklonio sliku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene