Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovala 184 izlagača

Na velesajmu zatvoreni Jesenski sajmovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom velesajmu su zatvoreni Jesenski sajmovi u okviru kojih su održane kolektivne izložbe stranih zemalja, sajmovi Mystic i Široka potrošnja koji su namijenjeni isključivo širokoj publici, a sudjelovala su 184 izlagača iz Hrvatske i deset zemalja.

Uvažavajući zahtjeve tržišta, odnosno izlagača i samih posjetitelja, došlo je do odvajanja poslovnih posjetitelja i široke publike, pa su tako Jesenski sajmovi namijenjeni širokoj publici, a krajem mjeseca, od 27. do 30. rujna održat će se ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan, namijenjen isključivo poslovnoj publici.

U terminu Jesenskih sajmova zadržan je tradicionalni projekt zemlja-partner, a ove je godine na kolektivnim izložbama stranih zemalja partner bila Poljska.

Poljska je predstavila svoje gospodarske, kulturne, etnografske i gastronomske specifičnosti, a 15. rujna održan je i bilateralni seminar na temu 'Unaprjeđenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske'.

Na seminaru je istaknuto između ostaloga da postoje brojne mogućnosti gospodarske suradnje Hrvatske i Poljske, posebice u područjima energetike, prometa, elektrotehnike, kemijske i farmaceutske industrije.

Jesenske je sajmove, 14. rujna, otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je uz ostalo istaknuo kako je gospodarska kriza, koja je pritisnula ne samo Hrvatsku nego i svijet, ozbiljna prepreka razvoju.

Vlada, ova i buduća, koja god bude izabrana na izborima, mora sve svoje snage usmjeriti na slamanje loših trendova koji postoje - nezaposlenost, visoki vanjski dug, problem nelikvidnosti, kazao je Josipović na otvaranju sajmova. (Hina)

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene