Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'RH mora promijeniti model'

HUP-ov plan za krizu: Radikalne promjene i zamrzavanje potrošnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poslodavaca izradila je plan za izlazak iz krize.

U njemu traže radikalne porezne promjene i zamrzavanje proračunske potrošnje do 2013. Porezna reforma podrazumijeva smanjenje cijene rada kroz niže doprinose te rezanje parafiskalnih nameta.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić IMA LI NADE? Poslodavci traže rasterećenje troška rada, Marić objasnio: ''Ključne su dvije stvari'' Slika nije dostupna Poslodavci pritišću HUP: Gdje su vladine antirecesijske mjere?

>> Na čemu Kosor temelji optimizam da je ovo godina izlaska iz krize?

Za rješavanje problema nelikvidnosti predlažu usvajanje direktive EU o nultoj toleranciji države na kašnjenje s plaćanjem. Od države traže i da mogućnost plaćanja PDV-a produži sa 30 na 60 dana. Analitičari upozoravaju da Hrvatska mora u potpunosti promijeniti gospodarski model.

'Primjerice kod pitanja državnih potpora, poticati ona poduzeća i one sektore u gospodarstvu koji su uspješni, dakle poticati usmjeravanje državnih potpora u obrazovanje u nove tehnologije u istraživanje i razvoj, stvoriti preuvjete da se gospodarstvo razvija', rekla je glavna analitičarka RBA Zrinka Živković Matijević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene