Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga poslodavaca izradila je plan za izlazak iz krize.


U njemu traže radikalne porezne promjene i zamrzavanje proračunske potrošnje do 2013. Porezna reforma podrazumijeva smanjenje cijene rada kroz niže doprinose te rezanje parafiskalnih nameta.

Vezani članci Svjetska banka Zemlje zapadnog Balkana očekuju teška vremena: "Pred vladama je veliki izazov" Slika nije dostupna 'Zadužujemo se 400 kuna svake sekunde. Kasnimo 7 godina...'

>> Na čemu Kosor temelji optimizam da je ovo godina izlaska iz krize?

Za rješavanje problema nelikvidnosti predlažu usvajanje direktive EU o nultoj toleranciji države na kašnjenje s plaćanjem. Od države traže i da mogućnost plaćanja PDV-a produži sa 30 na 60 dana. Analitičari upozoravaju da Hrvatska mora u potpunosti promijeniti gospodarski model.

'Primjerice kod pitanja državnih potpora, poticati ona poduzeća i one sektore u gospodarstvu koji su uspješni, dakle poticati usmjeravanje državnih potpora u obrazovanje u nove tehnologije u istraživanje i razvoj, stvoriti preuvjete da se gospodarstvo razvija', rekla je glavna analitičarka RBA Zrinka Živković Matijević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju