Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Sami izaberite svoju štednju

HPB Štednja – Najbolji odabir za sigurnu budućnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovisno o mogućnostima i očekivanjima, u Hrvatskoj poštanskoj banci građani mogu odabrati štednju po viđenju, zatim klasičnu oročenu kunsku ili deviznu štednju te dječju i rentnu štednju u kunama i devizama. Osim raznolike ponude štednje, HPB nudi konkurentne kamatne stope, širok raspon rokova oročavanja te visok stupanj sigurnosti štednog uloga.

Uz štednju po viđenju, koja omogućuje raspolaganje sredstvima na štednom računu u svakom trenutku, najprivlačniji oblik štednje u HPB-u je oročena kunska štednja. Ugovaranjem ove vrste štednje klijenti ostvaruju kamatnu stopu od 4,5 do 6,5 posto, pri čemu mogu odabrati hoće li svoja sredstva oročiti kratkoročno (1, 3, 6 ili 12 mjeseci) ili dugoročno (24 ili 36 mjeseci). Oroče li svoja sredstva kratkoročno, osim promjenjive kamatne stope, štediše mogu ugovoriti i fiksnu koja kod jednomjesečnih oročenja iznosi 4,5 posto, na rok od tri mjeseca 5,75 posto, 6 posto na šestomjesečna oročenja te 6,5 posto na štednju s rokom od jedne godine. Dodatna prednost za sve one koji žele štedjeti u HPB-u je ta da se kunska štednja, osim u poslovnicama banke, može ugovoriti i u svim uredima Hrvatske pošte.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Ilustracija Podaci HNB-a Evo koliko Hrvati imaju na štednji, objavljena je i brojka milijunaša, njihov novac premašuje 2,4 milijarde eura

Svim štedišama koji odluče štedjeti u devizama, HPB nudi oročenu deviznu štednju u svim valutama s tečajne liste banke pri čemu mogu odabrati rokove od mjesec dana do tri godine. Kod deviznih je oročenja u eurima također moguće ugovoriti fiksnu kamatnu stopu, ali samo na oročenja s rokom od 1, 3, 6 ili 12 mjeseci. Fiksna kamatna stopa na štednju u eurima jednaka je promjenjivoj.

Svojim klijentima HPB nudi i posebno povoljnu dječju štednju. Nju je moguće ugovoriti na razdoblje od 12, 24 i 36 mjeseci uz kamatne stope do 6,7 posto na kunsku štednju, a štedjeti se može i u eurima, švicarskim francima te američkim dolarima. Kamatne stope na dječju štednju u eurima iznose 5,2 posto kod jednogodišnjih oročenja, 5,45 posto na dvogodišnju štednju te 5,7 posto na štednju s rokom od tri godine. Dječja se štednja uplaćuje mjesečno, na ime djeteta do 18 godina starosti pri čemu iznos mjesečne uplate iznosi minimalno 100 kuna. Dječju je štednju u kunama, osim u poslovnicama banke, moguće ugovoriti i u bilo kojem uredu Hrvatske pošte.

Za sve ulagače koji tijekom godine žele raspolagati kamatom na svoj štedni ulog, HPB nudi rentnu štednju. Kamatna stopa na rentnu štednju jednaka je kamatama za klasičnu oročenu kunsku ili deviznu štednju za iste rokove oročenja, pri čemu je kod jednogodišnjeg oročenja moguće ugovoriti i fiksnu kamatnu stopu. Kamatom po rentnoj štednji, kao dodatnim prihodom, moguće je raspolagati prema želji - mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene