Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podatak koji prešućuje

HEP dužan građanima više nego oni njemu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrepčani su HEP-u za struju dužni 47 milijun kuna, a HEP je tim istim građanima zbog preplate dužan 49 milijuna kuna.

Ovaj apsurd, još jedan u čudnovatom HEP-ovom načinu poslovanja, otkrio nam je zaposlenik tog javnog poduzeća (podaci poznati redakciji), a uprava ga nije demantirala. Budući je Zagreb četvrtina Hrvatske, izvor Jutarnjeg lista, lako se dolazi do računice da je HEP dužan kućanstvima barem 200 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

HEP tvrdi da su mu kućanstva dužna 350 milijuna kuna , što je 50 posto više nego prije šest mjeseci. No, nisu spomenuli činjenicu da je su oni itekako dužni građanima, što ih ne sprečava da im iskapčaju struju ukoliko ne plate dvije rate računa.

'To vam je način poslovanja HEP-a. Naravno da ne nisu htjeli reći koliko su oni dužni građanima, nego samo koliko su građani njima. Samo ih pitajte koliko su oni dužni građanima zbog preplaćene električne energije, pa ćete vidjeti da vam neće tako lako odogovoriti. To se skriva. Najbezobraznije je u tome što, bez obzira da li ste i koliko preplatili struju, oni će vam je isključiti ako niste platili dvije rate', objasnio je zaposlenik HEP-a za Jutarnji.

Kada je HEP upitan koliko su dužni građanima na ime preplate i zašto iskapčaju struju i onima koji su je preplatili, odgovorili su  tek nakon tri dana, ali bez traženih konkretnih podataka o dugu građanima.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene