Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor objavila rezultate

0,2 posto više turističkih noćenja nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvih osam mjeseci ove godine ostvareno je ukupno 49 milijuna turističkih noćenja, što je 0,2 posto, ili sto tisuća noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je danas u Opatiji predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor.

Prvi podaci sustava turističkih zajednica za kolovoz govore o porastu dolazaka i noćenja, a cijela sezona je ukupno prvi put u plusu i to u noćenjima, kazala je Kosor koja je u Opatiji predsjedala sjednicom Povjerenstva za koordinaciju i praćenje aktivnosti za turističku godinu 2009.

Pročitajte i ovo Turisti u Zadru, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) ugostitelji nezadovoljni sezonom "Ako ima njih osam, a naruče tri pizze i jednu litru negazirane ili gazirane vode, moramo prijeći preko toga" Slika nije dostupna preliminarni podaci I brojke su potvrdile ono o čemu se nagađalo: U srpnju pao broj dolazaka i noćenja, ali...

Po iznijetim podacima, u kolovozu je na Jadranu s ostvarenih 2,8 milijuna dolazaka zabilježen porast za 3 posto u odnosu na prošlogodišnji kolovoz, a u noćenjima se bilježi porast za 5 posto, odnosno 19,2 milijuna turističkih noćenja. Po prvim podacima turističkih zajednica, na Jadranu se u prvih osam mjeseci bilježi rast noćenja, za 0,2 posto, dok se istodobno s 8,1 milijun turističkih dolazaka bilježi minus od 2 posto.

Kasniji početak školske godine

Kosor je za slijedeću godinu najavila provedbu projekta kasnijeg početka školske godine, a temeljem zahtjeva turističkih djelatnika koje se ove godine zbog kratkoće rokova nije mogao provesti. Najavila je ukidanje viznog režima za nekoliko zemalja iduće godine, pri čemu je izdvojila Indiju i Kinu. Uz to, priprema se i otvaranje ureda Hrvatske turističke zajednice u Kini, najavila je Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene