Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malo više od sat vremena truda i gurmanska poslastica je na vešem stolu.


Tijesto:

- 200 ml mineralne vode
- 100 ml mlakog mljeka
- 2 žutanjka
- 100 ml ulja
- 1 pecilni prašak
- prstohvat soli
- malo šećera
- 1 svježi kvasac
- 600 g brašna

Nadjev:

Vezani članci Stanovnici Dankovca po vodu idu do hidranta Poput drame iz prošloga stoljeća: Desetak kilometara od centra Zagreba više od 100 obitelji već 17 godina živi - bez vodovoda Dio Zagreba bez grijanja i tople vode, pukla cijev vrelovoda na Horvaćanskoj cesti - 8 Što se to događa u Zagrebu? Opet pukle cijevi, tri kvarta ostala bez vode

- 300 g mozzarella sira
- 400 g šunke
- 300 g gljiva
- origano
- umak od rajčice

Priprema:

Zagrijemo mlijeko i u njemu otopimo kvasac te stavimo da malo naraste. U međuvremenu u posudu stavimo sve ostale sastojke za tijesto te na kraju dodamo kvasac te sve dobro zamiješamo. Tijesto ostavimo na toplom mjestu oko 45 minuta da naraste.

U međuvremenu naribamo šunku i sir te narežemo gljive. Na razvaljano tijesto, koje složimo u namašćen pleh, stavimo umak od rajčice, zatim ostale sastojke te pečemo u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite s majonezom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju