Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Malo više od sat vremena truda i gurmanska poslastica je na vešem stolu.


Tijesto:

- 200 ml mineralne vode
- 100 ml mlakog mljeka
- 2 žutanjka
- 100 ml ulja
- 1 pecilni prašak
- prstohvat soli
- malo šećera
- 1 svježi kvasac
- 600 g brašna

Nadjev:

Vezani članci Propao im strop Konačno im se odmrznule cijevi, a onda su uslijedili samo novi problemi Slika nije dostupna Lazanje s plodovima mora

- 300 g mozzarella sira
- 400 g šunke
- 300 g gljiva
- origano
- umak od rajčice

Priprema:

Zagrijemo mlijeko i u njemu otopimo kvasac te stavimo da malo naraste. U međuvremenu u posudu stavimo sve ostale sastojke za tijesto te na kraju dodamo kvasac te sve dobro zamiješamo. Tijesto ostavimo na toplom mjestu oko 45 minuta da naraste.

U međuvremenu naribamo šunku i sir te narežemo gljive. Na razvaljano tijesto, koje složimo u namašćen pleh, stavimo umak od rajčice, zatim ostale sastojke te pečemo u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite s majonezom.