Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Umjesto oslića možete staviti bilo koju drugu vrstu filetirane ribe.


Sastojci:

- 800 g fileta oslića
- đumbirov korijen
- 4 mlada luka
- peršin
- sol, papar
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 velike žlice pinjola
- 2 velike žlice maslaca
- 1 žlica vode

Priprema:

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog "zelene juhe" vlasti razmišljaju o proglašavanju ekološke katastrofe: Na obali Španjolske masovni pomor ribe Slika nije dostupna Znate li koju ribu Hrvati najviše jedu i koliko je u Jadranu ima?

Mladi luk očistite i nasjeckajte. Isto učinite s peršinom, a đumbir ogulite i naribajte. Sve te stastojke pomiješajte u zdjeli i dodajte šećer, pinjole i 1 žlicu vode te stavite sa strane.

U međuvremenu oslić operite, posušite papirnatim ubrusom te ga začinite solju i paprom. Uzmite foliju, otrgnite toliko komada koliko ima odrezaka oslića, i to u formatu 20x20 cm. Na svaki komad folije stavite oslić, prelijte začinima, a na vrh stavite malo maslaca. Presavinite foliju preko svega, da se napravi mali paketić te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta.

Oslić će biti još ukusniji, ako ga ispečete na roštilju. Ovako spremljen oslić poslužite u foliji, sa slanim krumpirom ili kuhanim povrćem začinjenim maslinovim uljem i češnjakom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju