Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni pariški restoran La Tour d'Argent ponudio je na prodaju 18.000 boca vina iz vlastitih podruma, dajući vinoljupcima priliku da se domognu nekih od najboljih vina na svijetu.


To je prvi put u povijesti restorana dugoj 427 godina da se prodaje dio vina, šampanjaca i žestokih pića koje su odnjegovale generacije somelijera kako bi zadovoljili ukus gostiju, od kraljeva do filmskih zvijezda.

Vezani članci Manja potrošnja ovog Crnog petka Stigli podaci o potrošnji na Crni petak: Hrvati ove godine trošili manje nego prošle Opel Corsa (Foto: Wikipedia) Dalmatinac stavio auto u oglasnik pa umalo izgubio živce: ''Kao da prodajem Ferrari!''

'Neki će ga kupiti zbog kolekcionarstva, ali nadam se da će većina ljudi kupiti vino da bi u njemu uživali, da bi ga pili', rekao je David Ridgeway, već 28 godina glavni somelier La Tour d'Argenta.

Taj restoran uz obale Seine, iz kojeg se pruža pogled na katedralu Notre Dame, očekuje da će prikupiti najmanje milijun eura potrebnih za obnovu i kupnju novih vina. (Hina)