Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Light pizza? Zašto ne?!

Leggera - pizza za one s viškom kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada krenu na dijetu ili žele pripaziti na prehranu, većini prvo padne na pamet nekoliko omiljenih namirnica i jela kojih će se morati odreći, ukoliko žele da im vaga iz dana u dan pokazuje manje kilograma.

Jedno od 'nepoželjnih' jela svakako je pizza, jer je prilično kalorična zbog količine tijesta i sira te ostalih 'slasnih' dodataka poput šunke, špeka, kobasice... No, čini se da je i tim jadima došao kraj. Name, ljubitelji pizze uskoro će biti u prilici naručiti laganiju, manje kaloričnu verziju svoga omiljenog jela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što jedete? Jeste li depresivni za vrijeme dijete? Uskraćivanje hrane je kao odvikavanje od droga Slika nije dostupna Zbog ovoga smo debeli Postoji 108 razloga zbog kojih teško mršavimo...

Ugostitelji u Velikoj Britaniji od sada namjeravaju 'izbaciti' dio tijesta sa pizze te ga zamijeniti povrćem kako bi udovoljili gostima koji su na dijeti i koji žele ostati vitki. Iako mnogima ta ideja zvuči kao bacanje novaca, najpoznatiji svjetski dijetni režim podržao je ovu novost.

Riječ je o međunarodnoj kompaniji koja preporučuje hranu za mršavljenje i daje savjete za održavanje željene tjelesne težine i trenutno broji desetine miliona poklonika na svijetu. Prije nekoliko godina počeli su prodavati gotovu hranu po trgovačkim lancima za sve koji su na dijeti, a nemaju vremena kuhati.

Možda možete i sami?!

Novi potez bit će im gotova pizza koju će također nuditi na policama u dućanima. 'Pizza je do sada bila zabranjena za one koji žele popraviti liniju i izgubiti nekoliko kilograma. No, nijedna hrana ne smije biti nepristupačna za nas', izjavila je jedna od predstavnica tvrtke.

Nova pizza zvat će se Leggera, što na talijanskom znači 'lagana', a 50 grama tijesta bit će zamijenjeno špinatom i rajčicom. Cijela pizza će imati samo 500 kalorija i pet grama zasićenih masti. Dok se takva pizza ne nađe i u našim trgovinama neke od ovih ideja možete lako primjeniti i kod kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene