Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zlostavljanja ipak nije bilo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema rezultata službene istrage o tome je li desetogodišnja djevojčica u Caritasovu dječjem domu u Brezovici zlostavljana. Prema neslužbenim nalazima inspekcije Ministarstva zdravstva, zlostavljanja, navodno, nije bilo.

Djevojčica se ozlijedila sama ili su je maltretirala druga djeca. Ministar zdravstva Darko Milinović ne odstupa od izjava da će zatvoriti Brezovicu, dokaže li se da je bilo propusta. 

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Ministarstvo čeka izvješća o Brezovici

Nagađanja ne želi komentirati dok mu policijski nalazi i službeno ne stignu na stol.

Podsjetimo, Djevojčica Caritasova doma za djecu u Brezovici zadobila je više udaraca po glavi, prsnom košu i nogama, a ima i nekoliko šavova na bradi, zbog čega je u mjesec dana dvaput primljena u bolnicu. 

Zbog sumnje u zlostavljanje bolnica je podnijela prijavu zagrebačkoj policiji.

U Caritasovom domu u Brezovici opovrgnuli su tada bilo kakve navode o zlostavljanju. Rekli su kako je djevojčica, prema navodima iz noćne smjene, pala s kreveta.
 
Iz nadležnog ministarstva tada je poručeno kako će slučaj provjeriti te tek nakon izviješća zaključiti radi se doista o zlostavljanju. Tada je sam ministar Darko Milinović rekao da, ukoliko se utvrdi da je riječ o zlostavljanju, moguće zatvaranje doma jer je u njemu utvrđeno već nekoliko afera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene